Hogeschool Utrecht bespaart 12.000 handelingen per jaar dankzij intelligente uitleenmuur

Hogeschool Utrecht bespaart 12.000 handelingen per jaar dankzij de implementatie van een intelligente uitleenmuur. Het automatiseren van de registratie en het beheer bij het uitlenen van bedrijfsmiddelen heeft deze efficiëntieslag mogelijk gemaakt.

Laptops, camera’s en andere apparatuur kunnen via een app gereserveerd worden en middels automatische identificatie worden opgehaald.

 

QR-code als sleutel

De uitleenmuur biedt meer service aan de studenten van Hogeschool Utrecht. Allard Schelhaas, Chief Hospitality binnen de HU: “Het gemak van 24/7 kunnen reserveren is heel prettig voor de studenten. Zij geven hun reservering door via een app en ontvangen de bevestiging inclusief QR-code per mail. De QR-code is de sleutel om de locker te openen en het gereserveerde apparaat eruit te halen. Ze grijpen daardoor niet meer mis.”

Naast een stukje service, levert het de hogeschool zelf een flinke kostenbesparing op. Schelhaas: “Het onderwijs krijgt één grote bak met geld. Dat betekent dat hoe minder wij uitgeven aan ondersteuning, hoe meer geld er overblijft voor het onderwijs. Deze besparing is om die reden erg waardevol voor ons.”
Oplossing sleutelbeheer en management bedrijfsmiddelen gecombineerd

Maarten Anderson is Managing Director bij CaptureTech, ontwikkelaar van de intelligente uitleenmuur: “Voor de oplossing bij Hogeschool Utrecht hebben wij twee van onze producten gecombineerd, namelijk de KeyConductor en de CapLocker.

De KeyConductor is een elektronische sleutelkast, waarmee bijvoorbeeld sleutels van leenfietsen onbeheerd kunnen worden uitgegeven en ingenomen. De CapLocker is in essentie een elektronische locker met verschillende compartimenten, wat het onbeheerde uitleenproces van bijvoorbeeld laptops of camera’s mogelijk maakt.

De combinatie van deze twee producten is de ideale oplossing voor de hogeschool.”

 

Bedrijfsprocessen inzichtelijk dankzij data

De oplossing van CaptureTech is niet alleen efficiënt in het hoger onderwijs, zo legt Anderson uit: “Alle organisaties waarbij het beheer en de registratie van uitleenprocessen nog handmatig verloopt, hebben baat bij een soortgelijke oplossing. Daarbij komt dat het implementeren van een uitleenmuur eenvoudig is en dat er veel data mee wordt verzameld. Deze data zorgt ervoor dat je altijd inzichtelijk hebt wie wat heeft geleend, waar en wanneer. “

Gerelateerde berichten...