Geruchten over spoedige komst iPhone7 zwellen aan

apple generatieve AI

Hardnekkige geruchten zouden erop wijzen dat de iPhone7 in de tweede week van september wordt gepresenteerd. Dat stelt Comoputerworld op basis van de datum dat eerdere modellen steeds werden uitgebracht. Deze werden steeds op een dinsdag of woensdag in de tweede week van september gepresenteerd.

Verder doen deze zomer een aantal geruchten de ronde over nieuwe features van de opvolgers van de 6-serie. Naar verluidt zal het uiterlijk van de behuizing weinig veranderen. Wel zou de iPhone7 waterdicht zijn. Deze conclusie trekken verschillende bladen naar aanleiding van het feit dat Apple vorige week het patent kreeg op een techniek die een toestel helemaal waterdicht moet maken. Het patent gaat vooral  over een techniek voor het maken van betere onderwaterfoto’s.

 

patent

Wat ook in die richting wijst zijn de geruchten over het verdwijnen van de fysieke home-knop.  Hij zou vervangen worden door een drukgevoelige knop zoals die nu op de 12-inch MacBook te vinden is.  Volgens Bright hebben de nieuwe smartphones ook geen hoofdtelefoonplug meer. Dit betekent dat je alle accessoires via de Lightning-plug moet aansluiten, maar ook dat er weer een opening in het toestel is gedicht waar water in kan komen. Verder zou het nieuwe toestel een snellere processor aan boord hebben en is de camera verbeterd.

Toch zou Computerworld het wel eens aan het verkeerde eind kunnen hebben. Het blad vermoedt dat de verkoop op of rond vrijdag 10 september zou starten en dat de nieuwe telefoons dan op 23 september in de winkels zouden liggen. Gezien de tegenvallende verkoop van de diverse huidige modellen van de iPhone zou dit zomaar eens een week eerder kunnen zijn.

 

Gerelateerde berichten...