70% van de bedrijven zegt dat hun netwerk de bedrijfsgroei vertraagt

netwerk

70 Procent van de CEO’s meent dat het volwassenheidsniveau van hun netwerk een negatieve invloed heeft op de prestaties van hun organisatie. We steeds vaker hybride, gedistribueerde werkomgevingen met meerdere verbonden apparaten in bedrijven. Toch zegt slechts twee op de vijf bedrijven zeer tevreden te zijn met hun huidige netwerkmogelijkheden. Dit, ondanks de investeringen.

Een en ander leidde tot een nieuwe fase van netwerkmodernisering, waarbij de meerderheid van de leidinggevenden erop vertrouwt dat het netwerk bedrijfsgroei mogelijk maakt (>90 procent). En dat het kunstmatige intelligentie (AIOps) ondersteunt (91 procent). Al deze bevindingen zijn terug te vinden in het 2022 Global Network Report van NTT.

Hybride omgevingen veilig houden

Nu gedistribueerde hybride werkmodellen veel meer mogelijkheden voor kwaadwillenden bieden, is netwerkbeveiliging een belangrijk onderdeel geworden van de netwerkarchitectuur. Dit heeft organisaties gestimuleerd om over te stappen op meer gecentraliseerde cloudgebaseerde beveiligingsoplossingen. En een managed endpoint beveiligingsmodel. Tegelijkertijd kiezen ze ervoor hun investeringen in netwerkbeveiliging te verhogen. De meeste marktleiders geloven dat nieuwe cyberdreigingen zullen leiden tot hogere eisen voor de beveiliging van hun bedrijfsnetwerk, waardoor een betere toegangscontrole en inspectie nodig zijn (93 procent).

Network as a service-modellen

Respondenten vinden dat de beveiliging, modernisering en toegang tot een volledig dienstenpakket van hun provider een grotere zorg dan de kosten van moderniseren van het netwerk. Voor het beheer van het netwerk geeft meer dan 90 procent van de Senior Executives de voorkeur aan het Network-as-a-Service model. Zij noemen de flexibiliteit om op en af te schalen als belangrijkste voordeel. Daarnaast maakt de complexiteit van de implementatie van effectieve AIOps- en automatiseringsoplossingen het Netwerk-as-Service model aantrekkelijker.

“De investeringen in het netwerk zijn sterk toegenomen en de resultaten van dit onderzoek tonen aan dat veel organisaties zich richten op belangrijke partners en managed service oplossingen om aan hun eisen te voldoen. Dit is vooral om de veiligheid te bevorderen en toegang te krijgen tot vaardigheden die zowel de capaciteit kunnen optimaliseren als op innovatie gebaseerde vooruitgang kunnen versnellen”, zegt Amit Dhingra, Executive Vice President bij NTT Ltd. Network Services.

Gerelateerde berichten...

X