87% van de werknemers heeft last van visual hacking

mobility

Bijna 9 van de 10 mensen die in het openbaar op een laptop werken heeft het idee dat er iemand meegluurt op zijn of haar scherm. Het gaat vooral om werknemers die in het openbaar werken. Dit verschijnsel heet Visual Hacking, het hacken van data door mee te kijken op iemands scherm.

76 procent stelde dat zij per ongeluk iets op het scherm van iemand anders zagen dat zij niet hadden mogen zien. Meer dan de helft gaf echter toe dat zij geen stappen namen om belangrijke informatie te beveiligen bij het werken in het openbaar.

 

Visuele privacy

De nieuwe Europese Privacy Wetgeving die vanaf 25 mei 2018 van toepassing is legt meer verantwoordelijkheid bij organisaties als het gaat om privacy. Ook visuele privacy valt hieronder.

87% van de mobiele medewerkers zei dat zij hadden gemerkt dat iemand in het openbaar naar hun scherm keek.

76% had per ongeluk iets gezien op het scherm van iemand anders.

51% zei dat zij geen maatregelen namen om de informatie tijdens het werken in het openbaar te beschermen.

77% zei dat zij zich een beetje of ernstig zorgen maakte over visueel hacken.

80% zei dat de privacy van persoonlijke gegevens belangrijk of zeer belangrijk is.

43% maakt zich zorgen dat visueel hacken hen hun baan zou kunnen kosten.

23% maakt zich zorgen over identiteitsdiefstal als gevolg van visueel hacken.

63% voelt wel aan dat visueel hacken een groter probleem is dan de meesten zich realiseren.

71% zei dat over je schouder kijken om te zien of iemand je in het oog heeft geen zin heeft.

Methodologie

De onderzoeker ondervroeg deelnemers die duidelijk in het openbaar op hun laptop werken, zoals in een café of hotellobby. Daarnaast werd gekeken of ze wel echt aan het werk waren en de apparatuur niet alleen voor privé doeleinden gebruikten.

De interviewer keek zo veel mogelijk naar kwalitatieve indicaties die erop duidden dat de geïnterviewde zich zorgen maakte dat het scherm van zijn of haar computer door anderen gezien kon worden, en wat hij of zij al dan niet deed om de gegevens te beschermen tegen meegluren. Deze indicaties omvatten geïnterviewden die: er uit zagen of zij een poging deden om hun scherm tegen meegluren te beveiligen; een privacy-filter gebruikten; zich zorgen leken te maken over het gebruik van hun laptop op een drukke plaats.

 

Infosecurity

Op de komende beurs InfoSecurity op 1 en 2 november gaan de initiatienemers van het onderzoek in op de aspecten van visual privacy. Het onderzoek werd namens 3M uitgevoerd door de firma van experts uit de beveiligingsindustrie Ponemon Institute.

 

 

 

 

Gerelateerde berichten...

X