De aanleg van glasvezelnetwerken in Nijkerk en Hoevelaken is afgerond

Het project is in gang gezet door een aantal ondernemers uit Nijkerk en Hoevelaken en ondersteund door regionale ICT partijen Brainwork Systems, Tomassen ICT, Dijkma Electronics, STH Automatisering en 123Telcom. Alle bedrijven in gemeente Nijkerk kunnen nu beschikken over een betaalbare, stabiele en veilige glasvezelverbinding, noodzakelijk voor ieder bedrijf nu steeds meer ICT diensten vanuit de Cloud worden aangeboden.

Hoewel het project dus succesvol is afgerond, is dit zeker niet te danken aan de opstelling van de lokale overheid. Directeur Janarthanan Sundaram van Bright Access: “Wij hebben de afgelopen twee jaar op tientallen plekken in Oost Nederland glasvezelnetwerken aangelegd. Dat gebeurt altijd in goed overleg met de betrokken gemeenten. Helaas hebben we tot onze verbazing moeten constateren dat gemeente Nijkerk de grote uitzondering is. Om onduidelijke redenen werden we daar op alle mogelijke manieren tegengewerkt. Dat is des te vreemder omdat de ondernemers in Nijkerk en Hoevelaken blij zijn met onze komst.”

De samenwerking met de ambtenaren van de uitvoerende dienst verloopt prima. Het probleem zit bij Omgevingsdienst De Vallei, een samenwerkingsverband van verschillende gemeenten. Deze organisatie zit op grote afstand van de dagelijkse praktijk, en is totaal niet geïnformeerd over wat er speelt. Het gevolg is dat er eisen worden gesteld en dictaten opgelegd die niet alleen de werkzaamheden ernstig belemmeren, maar zelfs in strijd zijn met de wet. Overleg is niet mogelijk. Dictaten dienen uitgevoerd te worden en kunnen achteraf aangevochten worden bij de rechter. Het spreekt vanzelf dat deze opstelling de gemeente op hoge, onnodige kosten jaagt.

Gerelateerde berichten...

X