Account voorzitter Piratenpartij geschorst op Twitter

parlement waterschapsverkiezingen verkiezingsbord op straat

Het account op Twitter de voorzitter van de Piratenpartij Matthijs Pontier staat deels op zwart. Dat meldt de Piratenpartij op haar eigen Twitter-account. Waarom is nog niet duidelijk. De Piratenpartij doet mee aan de Tweede Kamerverkiezingen.

Bezoekers aan de pagina van de partijvoorzitter krijgen dit te zien: “Waarschuwing: dit account is tijdelijk opgeschort. Je krijgt deze waarschuwing te zien omdat er verdachte activiteit is opgemerkt van dit account.” Daarna kun je wel doorklikken om alsnog naar het profiel te gaan. Het account van de partij zelf is wel gewoon bereikbaar.

Niet bekend

Tegenover Nu.nl bevestigt een Twitter-woordvoerder dat het account van de partijvoorzitter een tijdelijke blokkade heeft, maar waar het precies om gaat wordt niet bekend gemaakt. Volgens de woordvoerder bespreekt het microblogplatform dat alleen met de eigenaar van het account.

Ook de Piratenpartij zelf vindt de blokkade van de partijvoorzitter “een raadsel”. Men vermoedt wel dat de aanleiding een paar video’s zijn van een demonstratie tegen de lockdown.

De schorsing van een lid van een Nederlandse politieke partij is niet de eerste. Vorige week stond er een waarschuwing bij een  tweet van Thierry Baudet, de voorzitter van Forum voor Democratie. De partij stelt dat het zou gaan om berichten over vaccinaties tegen corona. Twitter vond ze misleidend.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...

X