Crowd of out?

Portret Bart Stofberg

Hoeveel mensen werken er in jouw onderneming? Zeven? Zevenhonderd? Zeventigduizend? Of misschien wel zevenhonderdduizend? Laten we er eens vanuit gaan dat er zevenhonderdduizend mensen in jouw onderneming werken. Dat is 0,01 procent van de wereldbevolking. 99,99 procent van de wereldbevolking werkt dan dus niét voor jouw onderneming. Kan jouw onderneming zich dat wel veroorloven? Die 99,99 procent, 7 miljard mensen – min die 700.000 natuurlijk – heten samen de crowd. De crowd heeft, letterlijk, alle talent, alle creativiteit, alle kennis en alle vakmanschap van de wereld.

We leven in dynamische tijden. Markten worden opgeschud alsof het niets is. Gerenommeerde bedrijven als Kodak, Nokia, Wedgwood en Saab verdwijnen of dreigen te verdwijnen. Om succesvol te zijn moet je alle talenten waar je over kunt beschikken, inzetten. En niet alleen die 0,01 procent die op jouw loonlijst staat.

We hebben de IT al gevirtualiseerd, nu de onderneming nog. Met de cloud kun je kosten besparen. Maar met de crowd kun je je dienstverlening verbeteren of geheel nieuwe diensten realiseren. Met de crowd kun je sneller inspelen op veranderingen en met de crowd kun je die veranderingen ook nog eens eerder herkennen. Als je de crowd tenminste goed inzet.

Je bent natuurlijk goed begonnen. Als je dit stukje helemaal hebt gelezen, heb je je laten adviseren vanuit de crowd. Maar het kan natuurlijk veel beter. Specifieker, concreter en toegespitst op jouw onderneming.

Zullen we het daar de komende tijd eens over hebben op dit plekje?

 

 

 

Gerelateerde berichten...

X