ACM akkoord met overname Scholten Awater door Infotheek

scholten awater logo

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) gaf de Infotheek Group deze week toestemming om Scholten Awater over te nemen. Volgens de ACM blijft er ook na overname nog voldoende concurrentie over.

Na de overname van het Nijmeegse bedrijf ontstaat een Europees IT-bedrijf met een omzet van bijna 600 miljoen euro. Het bedrijf heeft dan ruim 800 medewerkers in 14 landen.

De Leidse Infotheek Group neemt alle aandelen over van Saphin Investment Group, de aandeelhouder van het Nijmeegse IT-bedrijf. Het overnamebedrag wordt niet bekendgemaakt.

Scholten Awater zal voorlopig als zelfstandige juridische entiteit verder gaan. Of dat in blijft hangt af van de resultaten van een komend onderzoek naar de integratie van de twee bedrijven.

 

Europees

Voor beide organisaties betekent de overname een mogelijkheid om verder te groeien. Ze kunnen zich volgens beide bedrijven ontwikkelen tot een sterke Europese uitdager die de hele markt kan bedienen. Het gezamenlijke bedrijf bedient dan dan zowel het grootzakelijke als n het publieke domein. Ook het kleinzakelijke segment en de consument vallen binnen het gebied.

Bij Infotheek Group werken ruim 600 medewerkers, verspreid over 21 vestigingen in Europa. Bij Scholten Awater werken vanuit het hoofdkantoor in Nijmegen en het distributiecentrum in Wijchen 250 medewerkers.

Luuk Slaats, Commercieel Directeur Scholten Awater: “We denken de juiste partner gevonden te hebben om onze groeiambities en bijbehorende investeringsbereidheid verder vorm te geven.”

Gerelateerde berichten...

X