AI-gedreven DevOps waardevol voor organisaties

DevOps

Tricentis kondigt de resultaten aan van een wereldwijd onderzoek onder meer dan 2.600 DevOps-beoefenaars. Het rapport kreeg de titel AI-Augmented DevOps: The Next Frontier. Het onderzoek bestudeert de mogelijkheden van AI in DevOps-omgevingen.

Innovatie voeden

Uit het onderzoek blijkt dat De meerderheid van de organisaties AI-gedreven DevOps waardeert en het potentieel ervan erkent om innovatie te voeden en zakelijk succes te bevorderen. Organisaties verwachten de meeste waarde van door middel van AI verder verbeterde DevOps. Bijna 70% van de respondenten beoordeelt het potentieel van met AI verbeterd testen als uiterst waardevol of zeer waardevol.

Vijfenzestig procent van de respondenten denkt dat AI-ondersteund testen met name geschikt is voor functioneel testen. Respondenten noemen ook UI-testen, unit-testen en prestatietesten als gebieden die veelbelovend zijn voor de toepassing van AI-gebaseerde technologie.

DevOps-pijplijn stroomlijnen

De onderzoeksresultaten maken duidelijk dat met AI versterkte DevOps aan het doorbreken is. De verwachting is dat naarmate organisaties hun DevOps-proces volwassener maken, ze ook op zoek gaan naar meer mogelijkheden om AI-oplossingen te implementeren. Dit, om de gehele DevOps-pijplijn te stroomlijnen. Hierdoor zal de totale monitoring- en testtijd afnemen. Dit moet uiteindelijk releases versnellen en waardevolle middelen vrijmaken om te focussen op innovatie en business impact.

Respondenten gaven ook aan dat het introduceren van AI in het DevOps-proces de potentie heeft om belangrijke zakelijke en technische pijnpunten te verlichten. Denk aan het makkelijker maken voor junior medewerkers om meer complexe taken uit te voeren, het verlagen van kosten, het verhogen van de release frequentie, en meer.

Over het onderzoek

De bevindingen zijn gebaseerd op een wereldwijd onderzoek uitgevoerd door TechStrong Research naar het gebruik van AI in DevOps-omgevingen. De enquête werd gehouden in mei en juni van 2022 en leverde antwoorden op van 2.670 DevOps-beoefenaars, managers en leidinggevenden in Noord- en Zuid-Amerika, Europa en het Midden-Oosten, en Azië-Pacific van kleine, middelgrote en enterprise-organisaties.

Gerelateerde berichten...

X