Nieuw carrièreplatform RightBrains voor vrouwelijk digitaal talent

ICT-sector vrouwen en mannen

Een nieuw carrièreplatform, RightBrains, voor vrouwen in het digitale werkveld moet de nood op de ict-vacaturemarkt lenigen. Het platform moet de in- als de doorstroom van vrouwelijk digitaal talent stimuleren.

Op het platform van RightBrains kunnen deelnemers eenvoudig hun profiel opstellen. Daarna worden ze gekoppeld aan ervaringsdeskundigen uit het digitale werkveld. Zije fungeren als gesprekspartners om deelnemers te inspireren en inzicht te geven in de mogelijkheden van een carrière in digitale technologie.

 

Trainingen

Uiteindelijk komen daar in de toekomst trainingen bij. Ze zijn bedoeld voor het bijpunten van digitale vaardigheden, toegespitst op verschillende carrièrefases. Deze trainingen volgen het Digital Leadership Programme dat voor de vijfde keer start in april 2019. De lancering van het platform wordt ondersteund door KPN, Rabobank, Volksbank, Axians, Deloitte en Nationale Nederlanden.

Oprichter Geke Rosier: ‘’Het nieuwe platform biedt deelnemers niet alleen de nodige informatie en inspiratie, maar ook de begeleiding om een carrière in het digitale werkveld te vergemakkelijken. De accelerators zijn rolmodellen die nieuwe generaties inspireren. De winnaars van het Digital Leadership & diversity award en de Digital Talent award zijn hiervan een goed voorbeeld.”

De bedoeling is dat RightBrains met name vrouwen een omgeving biedt voor inspiratie en ontwikkeling. Tegelijk biedt het organisaties de mogelijkheid om met deze unieke doelgroep te ‘connecten’ via een online platform.

 

Onderzoek

Terwijl de ICT-sector schreeuwt om meer en nieuw talent blijft de positie van vrouwen daarin achter. Het platform wil ervoor zorgen dat dit snel wordt ingelopen.

Nieuw onderzoek van Booking.com toonde eerder dit jaar al aan dat het gebrek aan genderdiversiteit in de industrie een wereldwijd probleem is.

Meer dan de helft (52%) van de vrouwen, werkzaam in de technologie of studenten geïnteresseerd in het vak, ervaart een gebrek aan zichtbare rolmodellen. Samen met een gebrek aan mentoren in de wereldwijde tech-sector vormt dit een grote drempel om het veld te betreden.

Nog eens 50% geeft aan dat zij hierin belemmerd worden omdat de mogelijke kansen voor vrouwen om verder te komen in de technologie niet duidelijk worden gemaakt. Het award-programma en andere gerelateerde initiatieven moeten helpen om deze uitdagingen aan het licht te brengen.

Gerelateerde berichten...

X