Attacks-as-a-Service maakt goede security broodnodig

Voorbij is de tijd dat security een extra maatregel was. Het is verplicht en staat niet ter discussie. “De bad guys zijn al connected,” waarschuwt topman Ramsés Gallego van de internationale security-nonprofit ISACA.

De Spaanse security-evangelist, die in het dagelijks leven bij Dell werkt, wil de wereld ervan overtuigen dat ict-beveiliging niet een kwestie is van producten of technologie. “Security is een attitude; het moet in je cultuur zitten,” zegt hij in een gesprek met ICT/Magazine. “Daarnaast is security een concurrentievoordeel. Alleen al op het gebied van certificering en audits kan een organisatie zich onderscheiden door zijn security op orde te hebben.”

“Technologie is zo diep doorgedrongen in alle facetten van onze wereld,” predikt Gallego, “dat security niet langer optioneel is.” De staat waar cybersecurity momenteel in verkeert, is volgens hem chaotisch. Het ooit zeldzame fenomeen van advanced persistent threats (APT’s) is tegenwoordig alledaagse cybercrimepraktijk.

De tegenstanders zijn al connected en hebben gemakkelijk toegang tot geautomatiseerde middelen.” Gallego spreekt van AaaS: Attacks-as-a-Service.

Lees het hele verhaal van Jasper Bakker online of in ICT/Magazine van juni/juli.

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...