30+31 maart: Cybercrime Security Forum 2015

Global Knowledge organiseert op maandag 30 en dinsdag 31 maart de 7e editie van het Cybercrime Security Forum. Wereldwijd hebben duizenden deelnemers in voorgaande edities de inspirerende sessies van de internationale cybercrime specialisten Andy Malone en Paula Januszkiewicz bijgewoond en geleerd welke strategieën en tactieken gebruikt kunnen worden in de strijd tegen cybercrime.

U leert tijdens het Cybercrime Security Forum strategieën en tactieken te bedenken hoe u uw organisatie het beste beschermt. U leert ook welke tools u hiervoor kunt inzetten. Bovendien leert u een calamiteitenplan te maken voor het geval dat – en ondanks alle voorzorgsmaatregelen – uw organisatie toch slachtoffer wordt van een cyberinbraak of -aanval.komen.

Het is dagelijks in het nieuws. Elke dag is er wel ergens te horen of lezen dat weer een bedrijf slachtoffer is geworden van cybercriminaliteit. Creditcardgegevens slingeren als gevolg van hacks over straat en intellectuele eigendommen worden gestolen. Zelfs een filmproducent als Sony wordt digitaal aangevallen, omdat de door hen geproduceerde comedyfilm niet door iedereen wordt gewaardeerd…

Geschat wordt dat de schadelijke gevolgen van cybercriminaliteit de Nederlandse economie jaarlijks ca. 8.8 miljard euro bedragen. We lijken echter immuun te zijn geworden voor de gevaren van cybercriminaliteit. We horen het nieuws aan dat er weer ergens een organisatie is aangevallen, maar vervolgens doen we niets met deze waarschuwingen.

Door een combinatie van onderschatting, gebrek aan kennis en onwil realiseren bedrijven zich vaak onvoldoende welke gevolgen en schade een eventuele cyberaanval kan hebben voor hun organisatie. Te vaak wordt gedacht dat cybercriminaliteit alleen iets is dat alleen in de financiële sector voorkomt. De vraag is niet of je wordt gehackt, maar wanneer. In 2014 werd circa een derde van de organisaties slachtoffer van cybercriminaliteit.

Nederland is door de hoge internetdichtheid kwetsbaar voor cybercrime. Netwerken van computers, botnets, worden ingezet voor DDoS-aanvallen zonder dat eigenaren van de computers weten dat hun computer daarvoor wordt gebruikt. Met name banken hebben deze vorm van cybercriminaliteit de afgelopen jaren kunnen ervaren. En daarmee ook hun klanten…

Gerelateerde berichten...