60 nieuwe functionaliteiten in Workspace Management Matrix42

Matrix42, softwareleverancier van werkplekbeheeroplossingen, lanceert 60 nieuwe en verbeterde functionaliteiten in haar Corporate Workspace Managementoplossing. De ruim 3.000 klanten profiteren hierdoor van een betere performance en een gebruiksvriendelijker, flexibeler product. De belangrijkste veranderingen zijn mogelijkheden tot het personaliseren van dashboards, snellere data-overdracht en het automatisch vaststellen van hoofdgebruikers voor devices. Daarnaast is ook de LDAP-connector verbeterd en kan inventarisatie met Matrix42-software nu zonder agenten op Unix- en Linux-systemen plaatsvinden. Verder zijn de mogelijkheden voor licentiebeheer uitgebreid.

Anne-Jan van der Vlugt, countrymanager Benelux bij Matrix42: “Het is ons doel om IT-management voor onze klanten zo eenvoudig mogelijk te maken. Daarom houden we onze producten op het gebied van technologie, prestaties en gebruiksgemak voortdurend up-to-date. Een recent onderzoek liet zien dat 90 procent van onze klanten erg tevreden is en we krijgen uitstekende feedback op onze producten en diensten. We verwachten dat deze veranderingen in de Corporate Workspace Managementoplossing ook weer goed ontvangen worden.”

Persoonlijke omgeving en offline support
De dashboardomgeving van de Matrix42-oplossing is nu responsive voor alle devices en tot in detail te personaliseren. Van der Vlugt: “Een mooie nieuwe feature is het updaten van software: dat gebeurt nu automatisch vanaf het moment dat de gebruiker zijn dashboard heeft aangepast. Bovendien biedt de cloudoplossing nu ook offline-support, doordat de data wordt opgeslagen in het cachegeheugen. De eindgebruiker kan het venster van zijn webbrowser simpelweg open houden en zo de gevraagde data mee een vergadering in nemen. Ook als daar geen internetverbinding beschikbaar is.”

LDAP-connector
Eén van de technische veranderingen heeft te maken met de ingebouwde LDAP-connector. Deze is verbeterd, zodat data sneller wordt overgedragen zonder het systeem extra te belasten. Klanten profiteren hierdoor van een sneller werkende oplossing. Een andere belangrijke technische ontwikkeling zit in de communicatie met servers. Veel Matrix42-klanten werken met serverparken draaiend op Unix- of Linux-platformen. De Matrix42-software kan nu zonder extra agent de basis leggen voor de asset en licentie informatie op deze servers (onder andere debian, SUSE, Ubuntu, Red Hat, Solaris, FreeBSD). Deze automatisering levert organisaties een flinke kostenbesparing op, omdat het tijd bespaart en menselijke fouten voorkomt.

Hulp bij licentiebeheer
Nog een belangrijke innovatie is een feature die Matrix42-klanten ondersteunt bij het kiezen van de juiste licentiemodellen. Van der Vlugt: “Alleen al voor SQL-servers zijn er zo’n 20 licentiemodellen. Het is niet gemakkelijk om de juiste te kiezen, daarom ondersteunt de Matrix42 Corporate Managementoplossing onze klanten nu bij het maken van dit soort beslissingen.”

Gerelateerde berichten...

X