ABBYY benoemt James Ritter tot Chief Financial Officer

ABBYY heeft James Ritter benoemd tot Chief Financial Officer (CFO), als volgende stap om het bedrijf te positioneren voor financiële groei. Ritter heeft meer dan 20 jaar ervaring bij internationale dienstverleners en softwarebedrijven en heeft een achtergrond in onder andere financieel management, operationele verbetering en strategische ontwikkeling.

Ritter zal zijn eerdere ervaringen met snelgroeiende software en de kennis die hij heeft opgedaan bij Ernst & Young en PWC inzetten om ABBYY te helpen zich te richten op groei en te blijven investeren in haar toonaangevende intelligente automatiseringsoplossingen.

“We zijn zeer verheugd dat James de functie van Chief Financial Officer op zich neemt in wat een heel spannende tijd is voor ABBYY. Hij zal een belangrijke rol spelen bij het uitvoeren van onze groeistrategie,” aldus Ulf Persson, Chief Executive Officer van ABBYY.

“ABBYY heeft groei altijd gecombineerd met winstgevendheid en we geloven sterk in een duurzaam bedrijfsmodel dat gebaseerd is op het zo goed mogelijk bedienen van onze klanten. James brengt kennis, ervaring en passie mee die nodig is om zowel groei als financiële slagkracht te managen. Hij heeft al bewezen dat hij een ongelooflijke aanwinst is voor ons managementteam, en we zijn nog maar net begonnen.”

Ritter: “ABBYY is goed gepositioneerd om de next generation no-code automatiseringsoplossingen te leveren die de manier waarop bedrijven wereldwijd zaken doen verandert. Verderis het een ongelooflijke kans om als CFO te mogen dienen in een periode van buitengewone groei en kansen voor het bedrijf. Ik kijk ernaar uit om deel uit te maken van een geweldig managementteam dat ABBYY naar een hoger niveau tilt.

Ritter heeft verschillende leidinggevende posities bekleed bij wereldwijde organisaties, waaronder WPP, Ferrovial, en BigCommerce. Hij trad in juni 2021 in dienst bij ABBYY als VP Finance en was daarvoor VP Controller bij Accruent, een internationale organisatie voor bedrijfssoftware.

 

Gerelateerde berichten...

X