Accenture en Microsoft lanceren nieuw hybride-cloud-platform

Accenture (NYSE: ACN) en Microsoft Corp. breiden hun langdurige strategische alliantie uit met de lancering van de Accenture Hybrid Cloud Solution for Microsoft Azure. Dit is een krachtig hybride-cloud-platform dat bedrijven nieuwe mogelijkheden, schaalvoordelen en innovatie biedt. Beide bedrijven zorgen samen met Avanade voor de financiering en engineering van het nieuwe platform dat voorziet in nieuwe hybride-cloud-technologieën. Deze hybride-cloud-technologieën helpen bedrijven bij het ontwikkelen en beheren van een bedrijfsbrede cloud-infrastructuur en -applicaties.

“Onze uitgebreidere samenwerking met Microsoft levert een ingrijpende nieuwe propositie op, die inspeelt op de belangrijkste zorgen en complexiteiten van klanten als zij de cloud willen inzetten”, zegt Pierre Nanterme, bestuursvoorzitter en CEO van Accenture. “Nu IT-afdelingen elke dag voor nieuwe uitdagingen staan, moeten organisaties hun infrastructuur, software, data en bedrijfsvoering slim koppelen, zodat ze flexibele en intelligente digitale ondernemingen worden. Deze unieke samenwerking met Microsoft en Avanade is een van de meest strategische en belangrijkste initiatieven van Accenture om bedrijfsbrede cloud-adoptie te stimuleren.”

“Overal in de wereld zoeken bedrijven naar de juiste platforms en partners om ze te helpen bij transformatie en te groeien in een ‘mobile-first, cloud-first’-wereld”, zegt Satya Nadella, CEO van Microsoft. “De Microsoft-cloud gecombineerd met de branchekennis en implementatie-expertise van Accenture, versnelt de cloud-adoptie bij klanten en levert nieuwe voordelen, waaronder krachtige, nieuwe applicaties, datagedreven inzichten en hogere productiviteit.”

Deze overeenkomst vormt de meest verregaande samenwerking tussen Accenture en Microsoft sinds de oprichting van de joint venture Avanade in 2000. Avanade is een toonaangevende Microsoft Solution Provider met meer dan 22.000 medewerkers en een wereldwijde omzet van twee miljard dollar.

De Accenture Hybrid Cloud Solution for Microsoft Azure biedt nieuwe technologieën voor het migreren en beheren van applicaties tussen private en publieke clouds op een gecontroleerde, naadloze en geautomatiseerde manier – on demand, snel en met één enkele console. De oplossing integreert en bouwt voort op de kernmogelijkheden van de drie initiatiefnemers en helpt bedrijven bij het leveren van ‘Everything as a Service’, waaronder:

  • het Microsoft-cloud-platform van Microsoft Azure, dat hoogwaardige prestaties, hoge schaalbaarheid en hybride mogelijkheden biedt voor het verbinden van Windows Server met Hyper-V, System Center en Azure Pack die draaien in de datacenters van de klant;
  • het Accenture Cloud Platform dat multiplatform-omgevingen ondersteunt met selfservice provisioning voor elke applicatie. Het centrale dashboard levert mogelijkheden voor cloud brokerage en beheer, en voorziet in de grootzakelijke governance, betrouwbaarheid, beveiliging en bedrijfsvoering die grootzakelijke klanten verwachten;
  • een compleet aanbod van professional services die klanten helpen bij het definiëren en behalen van hun cloud-doelen, op basis van de specialistische branchekennis en bewezen transformatie-expertise van Accenture – van strategie en transformatie tot en met migratie, inzet en managed services;
  • de zeer ervaren professionals van Avanade, die een brede expertise hebben opgebouwd in Microsoft-technologieën en een sterke focus hebben op het creëren van zakelijke waarde bij bedrijven.

De oplossing wordt al getest in een pilot bij het internationale mijnbedrijf Freeport-McMoRan, waar een prototype wordt ontwikkeld van een nieuw industrieel Internet of Things-platform voor het verbeteren van mijnactiviteiten. Het platform stelt operationele supervisors in staat om situaties die directe invloed hebben op productie, in near-realtime te volgen en te analyseren, en er vervolgens naar te handelen. Op deze manier is de omzet te verhogen.

“Nu onze organisatie de transformatie doormaakt naar digitale mijnbouw, hebben we Accenture en Microsoft ingeschakeld om ons te tonen hoe we kunnen profiteren van de voordelen van de hybride cloud en hoe we onze reis kunnen versnellen”, zegt Bert Odinet, CIO van Freeport-McMoRan.

Kijk voor meer informatie op www.accenture.com/hybridcloud.

Gerelateerde berichten...

X