Accenture en VMware lanceren nieuwe businessgroep

Accenture (NYSE: ACN) en VMware (NYSE: VMW) hebben een uitgebreid partnerschap aangekondigd. Dit omvat onder meer de lancering van een speciale businessgroep die organisaties zal helpen een ‘cloud first’-strategie te implementeren – waarbij de migratie naar de cloud wordt versneld, moderne apps sneller worden ontwikkeld en de cloud de basis zal zijn voor innovatie en nieuwe bedrijfsmodellen, waardoor bedrijven uiteindelijk meerwaarde kunnen realiseren.

De Accenture VMware Business Group is een nieuwe meerjarige, miljoeneninvestering van de twee bedrijven, die al meer dan twee decennia samenwerken. De nieuwe business groep verenigt gespecialiseerde professionals met diepgaande expertise op het gebied van hybrid cloud en cloudmigraties, cloud native en moderne applicaties, en beveiliging in belangrijke sectoren. Met ongeveer 2.000 Accenture cloudprofessionals die zijn opgeleid in de VMware-oplossingen en -services, zal de Accenture VMware Business Group klanten bijstaan om de krachtige mogelijkheden en flexibiliteit van de cloud te gebruik, wat vandaag de dag essentieel is om zakelijke diensten snel op te schalen, efficiënt te werken en innovatie op (grote) schaal mogelijk te maken.

De nieuwe business groep maakt deel uit van Accenture Cloud First, een service die Accenture in 2020 heeft gelanceerd met een investering van 3 miljard dollar in nieuwe mogelijkheden, oplossingen, partnerships en interacties met klanten om die klanten te helpen hun bedrijf in de cloud vorm te geven, en om hun business naar een cloudomgeving te verplaatsen en vandaar te exploiteren.

“Cloud is het krachtigste middel om verandering te beheersen”, zegt Julie Sweet, chief executive officer van Accenture. “Nu organisaties de komende jaren versneld migreren naar cloud en edge, zal de Accenture VMware Business Group hen de snelheid, schaal en veiligheid bieden die ze nodig hebben om hun bedrijf fundamenteel opnieuw uit te vinden en om meerwaarde te creëren.”

De Accenture VMware Business Group zal investeren in een gezamenlijke go-to-market strategie en gezamenlijke verkoopactiviteiten, in training van meer Accenture-medewerkers in VMware-technologieën en de ontwikkeling van nieuwe diensten, assets en business accelerators op basis van VMware-technologieën. De twee bedrijven zullen ook pre-engineered oplossingen voor specifieke industrietakken ontwikkelen, waaronder een platform om telecommunicatiebedrijven te helpen om de uitrol van 5G- en edge computing-diensten te versnellen.

“Om te voldoen aan de eisen van de ongekende businessomgeving van vandaag, moeten organisaties een multicloudstrategie hanteren – sneller dan ooit tevoren”, zegt Erik de Geus, Director Enterprise Netherlands van VMware. “Klanten draaien hun applicaties steeds vaker op een of meer cloudplatformen, datacenters en de edge. De Accenture VMware Business Group zal de nodige teams en beste expertise samenbrengen, met de snelheid, flexibiliteit en veerkracht waar organisaties om vragen. Vandaag maar ook morgen.”

VMware Cloud Migration Factory
De nieuwe business groep zal een gespecialiseerde VMware Cloud Migration Factory lanceren om computing workloads snel en veiliger naar de cloud te migreren aan de hand van volledig geautomatiseerde processen die zijn gefinetuned door de migratie en modernisering van duizenden applicaties. De VMware Cloud Migration Factory biedt klanten toegang tot een gecontroleerde omgeving en specifieke resources voor het plannen, testen, migreren en moderniseren van applicaties naar de public, private en/of hybrid cloud van hun voorkeur. Het risico van het migreren van VMware-workloads wordt hierdoor verminderd en de time-to-value wordt versneld.

Als VMware Global Principal Partner en Premier Global Systems Integrator binnen VMware is Accenture een van de grootste wereldwijde go-to-market-partners van VMware, met een breed en diep inzicht in de mogelijkheden van VMware. VMware is een vertrouwde partner van de wereldwijde IT-organisatie van Accenture, die rekenworkloads in de cloud efficiënt en veiliger aanstuurt en nu vooroploopt op het gebied van edge computing.

Gerelateerde berichten...

X