Acquisitie zorgt voor versterking van Cyber Physical Systems Engineering-strategie

Dassault Systèmes heeft Argosim overgenomen. Deze start-up ontwikkelt technologie voor kunstmatige intelligentie en draagt daarmee bij aan een versterking van de modelmatige ontwikkeling van embedded systemen.

Ontwikkeling van autonoom functionerende systemen
Argosim is gevestigd in Grenoble (Frankrijk). De overname van het bedrijf levert een versterking op van het 3DEXPERIENCE-platform van Dassault Systèmes en de branchespecifieke oplossing Smart, Safe and Connected. Smart, Safe and Connected wordt met name toegepast in sectoren als transport en mobiliteit, ruimtevaart en defensie, en hightech, voor de ontwikkeling van complexe autonoom functionerende systemen.

Denk hierbij aan smart cars, smart homes en smart cities. Argosim voegt hier nu software aan toe die luistert naar de naam STIMULUS. Met deze programmatuur kunnen systeemarchitecten met behulp van een modelleertaal zorgen voor consistente en complete specificaties.

Systems engineering
Bij systems engineering leiden incomplete of inconsistente systeemeisen tot tal van mogelijke problemen. STIMULUS maakt het mogelijk om onduidelijke, ontbrekende, niet correcte of conflicterende eisen en specificaties vroeg in het ontwerpproces op te sporen, nog voordat de fase van het functioneel ontwerpen start. Hierdoor ontwikkelen systeemarchitecten een set aan requirements van hoge kwaliteit die de basis vormt voor een goed gevalideerd en veilig functionerend embedded systeem. Dankzij STIMULUS kunnen ze via een stochastische benadering een zogeheten cyber physical-systeem ontwikkelen dat direct klaar is voor gebruik.

Ambities realiseren
“Als pionier in het simuleren van systeemspecificaties waren wij op zoek naar een toonaangevende partij met een duidelijke visie, die ons kan helpen de volgende ontwikkelingsfase van onze technologie te bereiken”, vertelt Fabien Gaucher, CEO van Argosim. “Het gehele Argosim-team is daarom erg blij dat wij nu onderdeel worden van Dassault Systèmes, zodat wij onze ambities op het gebied van cyber physical systems engineering kunnen waarmaken.”

“Het samengaan van simulatie en modellering vormt het hart van onze cognitieve augmented ontwerpstrategie. De overname van Argosim zorgt voor een aanzienlijke versterking van ons aanbod op het gebied van software en tools voor het modelleren en simuleren van embedded systeemarchitecturen”, zegt Philippe Laufer, CEO voor CATIA bij Dassault Systèmes. “Met steeds strenger wordende wet- en regelgeving staan veel van onze klanten voor een uitdaging als het gaat om alle eisen en regels voor de prestaties en betrouwbaarheid van autonome voertuigsystemen. Het is voor deze bedrijven van cruciaal belang om de specificaties in een zo vroeg mogelijk stadium te valideren, zodat ze hun producten snel op de markt kunnen brengen.”

Gerelateerde berichten...

X