ADP breidt oplossing voor salaris- en personeelsadministratie uit

Toenemende vraag van multinationals naar cloudoplossingen voor salaris- en personeelsadministratie

ADP breidt zijn oplossing ADP Streamline® voor salaris- en personeelsadministratie uit naar 100 landen. Hiermee speelt ADP in op de toenemende vraag van multinationals naar cloudoplossingen voor HR. Met ADP Streamline kunnen organisaties wereldwijd de salaris- en personeelsadministratie voor meerdere landen beheren via één platform, met ondersteuning van lokale service en expertise.

Met de toevoeging van de Dominicaanse Republiek, Macau, Malta en Pakistan als de nieuwste landen, kan ADP zijn diensten nu aanbieden in landen waar 99% van de werknemers van multinationals werken. Dat dit voor klanten van groot belang is, blijkt uit een recente studie van ADP¹ waarin ongeveer 61% van de HR-managers aangaf dit jaar personeel te willen werven buiten de landsgrenzen.

Transparantie “Het bereiken van de mijlpaal van 100 landen voor ADP Streamline bewijst hoe uitgebreid en belangrijk deze oplossing voor salaris- en personeelsadministratie van ADP is. Bovendien wordt zodoende ingespeeld op de toename van het aantal multinationale opdrachtgevers die uitbreiden naar nieuwe markten,” aldus Elizabeth Rennie, Research Director bij de firma NelsonHall, die sectorontwikkelingen analyseert. “ADP Streamline voldoet aan de behoeften van klanten die in meerdere landen actief zijn. De oplossing biedt transparantie en de mogelijkheid om de uitdagingen van een moderne internationale onderneming het hoofd te bieden, vooral op het gebied van de naleving van lokale wet- en regelgeving.”

Sinds de introductie in 2006 is de dekking van ADP Streamline uitgebreid tot geheel Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Azië-Pacific, Zuid-Amerika en Noord-Amerika, met daarbij als doel om wereldwijde opdrachtgevers te laten profiteren van gemakkelijk bruikbare oplossingen voor salaris- en personeelsadministratie.

Standaardisering systeem Uit recent onderzoek van ADP¹ over multinationals en HCM blijkt dat wereldwijde ondernemingen met hun hoofdkantoor in Noord-Amerika gemiddeld 24 systemen voor salaris- en personeelsadministratie tegelijkertijd beheren. Daarnaast gaf 68% van de ondervraagden aan dat ze graag over een meer gecoördineerd systeem voor salaris- en personeelsadministratie zouden beschikken. ADP Streamline komt direct tegemoet aan deze behoeften bij HR-professionals om de salaris- en personeelsadministratie voor grote aantallen werknemers te standaardiseren.

“Het beheer van de salaris- en personeelsadministratie voor werknemers in steeds meer verschillende landen is een belangrijke uitdaging voor multinationals. Die hebben immers te maken met complexe lokale belasting- en arbeidswetgeving,” aldus Mark Benjamin, President of Global Enterprise Solutions bij ADP. “Onze klanten vertellen dat ze baat hebben bij onze voortdurende inspanningen om dit proces te vereenvoudigen. Zo kunnen ze de effectiviteit en efficiëntie vergroten, terwijl ze zich nog beter op hun bedrijfsresultaten concentreren. Ook waarderen ze dat ADP Streamline naadloos kan worden geïntegreerd met andere wereldwijde oplossingen van ADP, zoals ADP’s GlobalView® HCM.” Benjamin wijst erop dat ADP in december 2013 ADP Streamline heeft geïntegreerd in de oplossing ADP Vantage HCM®. Grote ondernemingen in de Verenigde Staten met buitenlandse werknemers beschikken daardoor over een gecombineerde oplossing voor salaris- en personeelsadministratie. Zij kunnen zo hun medewerkers beter managen en uitbetalen. Daarbij maakt het niet uit of er sprake is van één werknemer of duizenden werknemers buiten de Verenigde Staten.

ADP Streamline biedt onder meer de volgende belangrijke voordelen: ·         Geoptimaliseerde salaris- en personeelsadministratie waarin veilige, op de cloud gebaseerde technologie wordt gecombineerd met lokale experts om gestandaardiseerde processen, meer inzicht bij dochterondernemingen en lagere operationele kosten mogelijk te maken. ·         Een geïntegreerde oplossing met één centrale interface om de belangrijkste productietaken voor salaris- en personeelsadministratie te ondersteunen, rapporten voor salaris- en personeelsadministratie samen te stellen en updates van de wetgeving op het gebied van salaris- en personeelsadministratie te automatiseren. ·         Minder risico’s en nalevingsproblemen dankzij getrainde ADP-experts ter plekke, voor kennis van wetgeving op het gebied van salaris- en personeelsadministratie en lokale voorschriften in meerdere landen. ·         Gecentraliseerde analyses en rapporten die klanten overkoepelende zichtbaarheid en lokale controle van de salaris- en personeelsadministratie bieden. Analytische hulpmiddelen bieden o.a. een nauwkeurig overzicht van de personeelsbezetting, omzet en salarisgegevens, naast andere kengetallen op het gebied van salaris- en personeelsadministratie.

De wereldwijde dekking van ADP Streamline omvat nu de volgende landen: ·         Noord- en Zuid-Amerika: Argentinië, Brazilië, Canada, Chili, Colombia, Costa Rica, Dominicaanse Republiek, Ecuador, El Salvador, Guatemala, Honduras, Mexico, Panama, Peru, Uruguay, Verenigde Staten en Venezuela. ·         Europa, Midden-Oosten en Afrika: Algerije, Oostenrijk, Bahrein, België, Bosnië, Botswana, Bulgarije, Kroatië, Cyprus, Tsjechië, Denemarken, Egypte, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Ghana, Griekenland, Guernsey, Hongarije, Ierland, Israël, Italië, Jersey, Jordanië, Kazachstan, Kenia, Koeweit, Letland, Libanon, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Malta, Mauritius, Monaco, Marokko, Nederland, Nigeria, Noorwegen, Oman, Polen, Portugal, Qatar, Roemenië, Rusland, Saudi-Arabië, Servië, Slowakije, Slovenië, Zuid-Afrika, Spanje, Zweden, Zwitserland, Tunesië, Turkije, Verenigde Arabische Emiraten, Verenigd Koninkrijk en Oekraïne. ·         Azië-Pacific: Australië, Bangladesh, China, Fiji, Hongkong, India, Indonesië, Japan, Zuid-Korea, Macau, Maleisië, Malediven, Nieuw-Zeeland, Pakistan, Papua Nieuw-Guinea, Filipijnen, Samoa, Singapore, Sri Lanka, Taiwan, Thailand, Tonga en Vietnam.

¹ De ADP MNC HCM-studie, januari 2014.

 

Gerelateerde berichten...

X