AIVD kerstpuzzel online

Vanaf vandaag staan de AIVD kerstpuzzel en de AIVD juniorkerstpuzzel op aivd.nl/kerstpuzzel. Puzzelaars hebben tot en met dinsdag 17 januari de tijd om de oplossingen in te sturen. De AIVD kerstpuzzel is een jaarlijkse kersttraditie.

Oorspronkelijk was de puzzel bedoeld om het systematisch en logisch denken onder medewerkers op een leuke manier te stimuleren. De puzzel wordt sinds 2011 ook op de AIVD-website geplaatst. Sindsdien gaan veel mensen – alleen of in teams – de uitdaging aan om zoveel mogelijk opgaven op te lossen. De kerstpuzzel wordt gemaakt door medewerkers van de dienst met kennis van informatiebeveiliging en het versleutelen van staatsgeheimen.

Juniorkerstpuzzel: kinderen kennis laten maken met cryptografie

De AIVD juniorkerstpuzzel is specifiek gemaakt voor puzzelaars tot en met 15 jaar oud. De eerste editie werd in 2019 gepubliceerd. Na een aantal pilotjaren, heeft de junioreditie nu een vaste plek veroverd in deze AIVD-traditie. De puzzelmakers willen kinderen op een leuke manier kennis laten maken met cryptografie en deze creatieve manier van denken. Oudere inzenders mogen ook meedoen, maar hun scores worden niet opgenomen in de officiële ranglijst.

 

Gerelateerde berichten...

X