Aiways gaat samenwerking aan met Hesai Technology

Aiways heeft een overeenkomst voor strategische samenwerking getekend met Hesai Technology, de wereldwijd toonaangevende fabrikant van LiDAR (3D-lasers) en net als Aiways in Shanghai gevestigd, om gezamenlijk de toekomst van autonoom rijden vorm te geven.

Het nieuwe partnership is onderdeel van de missie van Aiways om vanaf 2022 een bedrijf te worden dat slimme voertuigtechnologie maakt op basis van digitalisering.

Deze strategische samenwerking stelt Aiways in staat om zijn technologieën voor autonoom rijden verder te ontwikkelen met behulp Hesais nieuwe generatie LiDAR-oplossingen voor voertuigen. Dit betekent dat de Aiways U6, die begin 2022 op de Europese markten verschijnt, uitgerust zal zijn met het slimme ‘AI-DRV’-rijsysteem.

AI-DRV is gebaseerd op bestaande Aiways-systemen die verder uitgebreid zijn, zoals Super Cruise Control (SCC) en Lane Keeping System (LKS). In reactie op de behoeften van de klant introduceert Aiways in zijn voertuigen voor het eerst een navigatiesysteem dat voorzien is van High-speed Navigation Assistance (NGA). Het slimme rijsysteem bevat tevens de nieuwe Narrow-road Assist Function (NRP), een systeem dat normaliter alleen verkrijgbaar is bij premiummerken.

Beide partijen hebben langetermijnplannen om de ontwikkeling van slimme rijsystemen te bevorderen via technologische verbeteringen die autonoom rijden nauwkeuriger, veiliger en comfortabel maken. Dankzij de samenwerking krijgt Aiways toegang tot hoogwaardige LiDAR-oplossingen voor voertuigen, waaronder LiDAR-apparatuur, zelflerende algoritmen en kalibratietools. Hierdoor kan het bedrijf sneller de volgende stappen zetten naar een toekomst waarin plaats is voor gedeeltelijk autonoom rijden.

Hesai Technology is opgericht in 2014 en is de wereldwijd toonaangevende fabrikant op het gebied van LiDAR. Het bedrijf richt zich op de ontwikkeling van geavanceerde 3D-lasersensortechnologieën voor robottoepassingen. De LiDAR-producten van het bedrijf worden op grote schaal toegepast in autonome voertuigen, geavanceerde ondersteunde rijsystemen en robotica.

Li Yifan, CEO van Hesai Technology: “Dankzij deze samenwerking kunnen we het voortouw nemen bij de doorbraak van een nieuwe generatie slimme auto’s. Onze knowhow in combinatie met de ambities van Aiways vormt de ideale basis om technologieën voor autonoom rijden verder te bevorderen.”

Xiaoying Gu, Chief Operating Officer van Aiways: “Omdat de markt voor elektrische voertuigen blijft groeien, is het belangrijker dan ooit om ervoor te zorgen dat onze EV’s uitgerust zijn met de nieuwste technologieën. Dankzij deze samenwerking met Hesai Technology kunnen we gezamenlijk oplossingen voor autonoom rijden ontwikkelen. We kijken er dan ook naar uit om samen met hen de technologie de komende jaren verder te verbeteren.”

Met de nieuwe Aiways U6, die begin 2022 op de Europese markten verschijnt, wil het bedrijf voldoen aan de hoge technische eisen van moderne en open-minded autokopers. De stijlvolle SUV-coupé biedt toegankelijk emissievrij rijden, een grote actieradius en een ongeëvenaarde functionaliteit. De Aiways U6 verenigt een elegant exterieur met een futuristisch interieur dat imponeert door een slim geheel van technologische, connectieve en speelse functionaliteiten.

Gerelateerde berichten...

X