Alticoms nieuwste datacenter opent in mediatoren Roermond

Nederlands slimme netwerk van datacenters heeft er een nieuwe locatie bij. In de mediatoren van Roermond opent Alticom op 20 juni haar nieuwste datacenter. Met deze vestiging krijgt ook de regio Limburg toegang tot het datacenter van de toekomst. Een optelsom van continuïteit, schaalbaarheid, duurzaamheid, kostenefficiëntie en persoonlijke service maken dit datacenter uniek.

“Ons nieuwste datacenter is bijzonder op vele vlakken. Bij de inrichting hebben we allereerst scherp gekeken naar ontwikkelingen in data- en mediaconsumptie. Data vormen meer en meer het hart van een organisatie. Daar komt een kwetsbaarheid bij kijken die maar weinig bedrijven op het gewenste niveau kunnen beschermen. Bij Alticom garanderen we continuïteit. Ook zijn de mediatorens duurzaam en kostenbesparend ingericht en is er altijd een locatie in de buurt.” aldus Ed Boerema van Alticom, eigenaar van 24 mediatorens in Nederland.

Gegarandeerde continuïteit Het datacenterconcept van Alticom voldoet aan de ontwerpeisen van de Tier III-classificering. Hiermee is een uitermate hoge uptime van de IT-apparatuur in de datacenters gegarandeerd. Noodstroomgeneratoren en redundante voorzieningen op het gebied van energievoorziening en -distributie, koeling en connectiviteit maken de kans op uitval minimaal. De continuïteit van Alticom was van oudsher al goed geregeld omdat het bedrijf de enige partij in Nederland is die door de overheid is aangewezen om zenders in de lucht te houden in geval van calamiteiten. In het ontwerp van het datacenter zijn aanvullende slimme voorzieningen aangebracht die uitval voorkomen.

Intelligente duurzaamheid Alticom staat in de top 3 van de meest duurzame grote datacenters van Nederland (bron Hivos onderzoek, maart 2014 ). Deze positie dankt het bedrijf onder andere aan de inzet van groene stroom. De PUE-waarde bedraagt 1,1 en dat is uitzonderlijk laag voor een datacenter. Alticom gebruikt bovendien een natuurlijke en energiebesparende koeltechniek: free air cooling. Hierdoor bespaart het bedrijf tot 98% op kosten voor koeling. En tot 50% op de totale energiekosten.

Slimme inrichting Het datacenter in Roermond beschikt over een zeer schaalbaar en efficiënt modulesysteem. Het bedrijf heeft ruime ervaring met dit systeem opgedaan in datacenters die zijn gevestigd in andere mediatorens in Nederland. Ook de serverkasten van 80 centimeter breed in plaats van de gebruikelijke 60 centimeter zijn nét even slimmer. Bovendien anticipeert het datacenter nu al op de groter wordende energiedichtheid (W/M.), zodat servers ook in de toekomst verzekerd zijn van voldoende energie.

Opening Op 20 juni opent burgemeester Peter Cammaert van Roermond het datacenter. De burgemeester geeft dan ook het startsein voor Alticoms Smart Art Challenge: een ontwerpwedstrijd waarmee de basisscholen van Roermond een ICT-budget tot € 7.500,00 kunnen winnen.

Gerelateerde berichten...

X