ANWB breidt samenwerking met TDCG uit

Zes jaar geleden bracht de ANWB het eerste deel van zijn IT onder in een private cloud in het datacenter van The Datacenter Group (TDCG) in Delft. Nu kiest de ANWB ervoor om het resterende deel van de IT te verhuizen naar het datacenter van TDCG in Amsterdam.

Wie heeft er nooit gebeld met de Alarmcentrale van de ANWB, de Onderweg-app, Wegenwacht-app of de ANWB-app gebruikt? Als je met pech langs de kant van de weg staat, wil je de ANWB kunnen bereiken, ongeacht welke dag en hoe laat het is. Betrouwbaarheid, beschikbaarheid en veiligheid waren de belangrijkste criteria voor de ANWB toen zij een tender voor datacenterdiensten in de markt zetten.

Anouk van der Bie, Category Buyer bij de ANWB, vertelt: “Hoewel we al zes jaar tot volle tevredenheid met TDCG samenwerken, wilden we dit moment aangrijpen om opnieuw kritisch te kijken naar alle beschikbare opties. Daarom hebben we met verschillende partijen gesproken. Wederom kwam TDCG als beste partij uit de bus.”

Kritische adviseur
TDCG levert niet alleen de datacenterdiensten aan de ANWB, maar speelt ook de rol van kritische adviseur. Van der Bie: “Wij kennen TDCG als een flexibele partij die meedenkt en hulpvaardig is. In dit nieuwe traject hebben ze ons wederom goed terzijde gestaan. Er ligt wat tijdsdruk op het migratietraject, we zitten daar nog middenin. Volgens planning zal de migratie in Q4 zijn afgerond.”

De ANWB kiest voor een geografische spreiding van de activiteiten door het resterende deel van de ICT-omgeving onder te brengen in het datacenter in Amsterdam, dat via een hypermoderne en breedbandige 100G WDM-ringverbinding in contact staat met het datacenter in Delft. Met deze twin-oplossing kan de ANWB nog beter voldoen aan de hoge eisen op het gebied van betrouwbaarheid en beschikbaarheid.

Laatste stap in migratie naar de cloud
Met de overheveling van ook de laatste ICT-activiteiten naar een private cloud behoort de ANWB tot de voorlopers op cloudgebied. Onderzoek van Gartner uit 2018 laat zien dat wereldwijd nog tussen de 80 en 90 procent van alle ICT on-premise draait.

De verwachting is dat dit percentage de komende vijf jaar daalt tot 10 procent. Edwin Kennedy, Chief Commercial Officer bij TDCG, zegt: “Wij zien dat vrijwel alle organisaties de afgelopen tien jaar weliswaar stappen richting de public en de private cloud hebben gezet, maar dat de coresystemen van de meeste grote bedrijven nog on-premise staan.

We zitten in de bocht van de hockeystick, op het punt waar de groei exponentieel wordt. Juist omdat organisaties al ervaring hebben met de cloud en weten wat er niet alleen technisch, maar ook organisatorisch bij komt kijken, kunnen ze nu snel stappen zetten. De ANWB is daar een voorbeeld van.”

Gerelateerde berichten...

X