ANWB Verzekeren biedt klanten Cyberhulp

ANWB Verzekeren biedt klanten vanaf vandaag Cyberhulp. ANWB Cyberhulp is een aanvulling op de ANWB inboedelverzekering en bestaat uit: Cyber APK, CyberHelpdesk en Cyberdekking. Steeds meer mensen krijgen te maken met online criminaliteit. De nieuwe diensten helpen klanten om zich beter te wapenen tegen cybercriminaliteit.

“Met de introductie van deze nieuwe cyberdiensten breiden we onze inboedelverzekering uit met maatschappelijk relevante en eigentijdse dienstverlening. Met deze ontwikkeling zetten we een grote stap in onze ambitie om mensen niet alleen onderweg maar ook in en om huis te helpen” zegt Floor van Workum, CEO van het verzekeringsbedrijf van de ANWB.

ANWB Cyberhulp bestaat uit drie onderdelen, gericht op preventie, educatie en hulp bij schade.

Cyber APK

De Cyber APK is een uitvoerige veiligheidscheck voor je laptop of desktop, uitgevoerd door een van duizend IT-experts van Studentaanhuis. Bij de check worden 15 punten getoetst, waaronder de software updates, wachtwoordgebruik, de instellingen en een juiste back-up. De expert sluit de check altijd af met een persoonlijk cyber-veiligheidsadvies. De Cyber APK is los af te nemen, ook voor klanten zonder inboedelverzekering. ANWB-leden krijgen korting op deze service.

CyberHelpdesk

De CyberHelpdesk is de telefonische hulplijn voor iedereen die vragen heeft over digitale veiligheid of verdachte incidenten. Experts van Cyberwacht helpen klanten bij vragen en kijken zo nodig op afstand mee. Ook adviseert de Cyberwacht over wat te doen in geval van een hack of identiteitsfraude en helpen waar mogelijk om het op te lossen.

Cyberdekking

De Cyberdekking is een wereldwijde dekking voor online identiteitsfraude en dataherstel en dekt kosten die ontstaan om deze problemen op te lossen. De Cyberdekking is een aanvullende dekking op de inboedelverzekering van ANWB en verzekert alle gezinsleden die op hetzelfde adres wonen.

Steeds meer mensen krijgen te maken met online criminaliteit. In 2021 kreeg volgens het CBS maar liefst 17% van de Nederlanders vanaf 15 jaar en ouder te maken met een vorm van cybercrime. Dat komt erop neer dat vorig jaar bijna 2,5 miljoen mensen slachtoffer zijn geworden van cybercriminaliteit.

 

Gerelateerde berichten...