Atos eerste IT-dienstverlener met BCR-certificering voor beveiliging klantgegevens

Atos is de eerste IT-dienstverlener die een BCR-certificering heeft ontvangen voor het veilig verwerking van klantgegevens. De BCR-certificering betreft de internationale activiteiten van de Atos Groep – inclusief Atos Worldgrid, Canopy en Worldline – en is met instemming van Europese toezichthoudende organen gericht op gegevensbescherming verleend. Atos streeft naar beveiliging op het hoogst denkbare niveau van klantdata die zij in het kader van haar dienstverlening verwerkt, inclusief cloud computing.

“Persoonlijke data zijn een waardevol bezit en daarom is gegevensbescherming een topprioriteit voor veel organisaties. Dit is van extra groot belang, omdat veel bedrijven de mogelijkheden onderzoeken om diensten en toepassingen naar de cloud te verhuizen met als doel hun omzet te verhogen en concurrentiepositie te versterken”, zegt Thierry Breton, bestuursvoorzitter en CEO van Atos. “Deze certificering is een erkenning van onze internationale strategie op het gebied van dataprotectie. Onze procedures, trainingen en maatregelen hebben tot doel een bedrijfscultuur tot stand te brengen die is gericht op een goede beveiliging van klantgegevens te waarborgen binnen al onze oplossingen en diensten. Deze certificering toont aan dat onze klanten erop kunnen vertrouwen dat hun persoonlijke gegevens bij Atos in goede handen zijn.”

BCR – ’s werelds leidende standaard voor gegevensbescherming – is ontwikkeld om multinationals de mogelijkheid te bieden om persoonsgegevens in overeenstemming met lokale wetgeving vanuit de Europese Economische Ruimte uit te wisselen met bedrijfsonderdelen in andere delen van de wereld. Om voor certificering in aanmerking te komen, moeten bedrijven aan lokale autoriteiten kunnen aantonen dat zij maatregelen hebben geïmplementeerd om een adequate gegevensbescherming in alle geledingen van de organisatie te waarborgen.

 

Over Atos

Atos SE (Societas Europaea) is toonaangevend in digitale services en heeft een jaaromzet van 10 miljard euro. Het bedrijf biedt werk aan 86.000 collega’s in 66 landen. Wereldwijd levert Atos aan haar klanten IT-services in vier domeinen: Consulting & Systeemintegratie, Managed Operations & BPO, Cloud Operations, Big Data & Beveiligingsoplossingen en transactiediensten via Worldline, de Europese leider in de markt voor betaaloplossingen en transactiediensten. Met haar diepgaande technologische expertise en kennis van industriële sectoren ondersteunt zij klanten in de volgende marktsectoren: Defensie, Gezondheidszorg, Manufacturing, Media en Nutsvoorzieningen, Publieke Sector, Retail, Telecom en Transport.

Atos focust op het aanbieden van zakelijke technologie die klanten vooruit helpt en in staat stelt hun onderneming van de toekomst te creëren. Atos is de wereldwijde IT-partner voor de Olympische Spelen en Paralympische Spelen en staat genoteerd aan de Euronext Paris market. Atos opereert onder de namen Atos, Atos Consulting, Atos Worldgrid, Bull, Canopy en Worldline. Bezoek voor meer informatie: nl.atos.net.

Gerelateerde berichten...

X