Atos en Google Cloud sluiten internationaal partnership

Atos heeft een wereldwijd partnership gesloten met Google Cloud om in te spelen op de digitale transformatiebehoeften van zakelijke klanten. Deze overeenkomst zal resulteren in de ontwikkeling van strikt beveiligde oplossingen op gebieden als de hybride cloud, data-analyse en machine learning en de digitale werkplek.

De huidige data-gedreven digitale transformatie overstijgt het traditionele IT-landschap en leidt tot een steeds grotere behoefte aan data lakes (een nieuwe vorm van data-opslag) gegevensbeheer, data-analyse en cognitieve technologieën.

Machine Learning (ML) legt het fundament voor het identificeren en benutten van nieuwe zakelijke mogelijkheden. Tegelijkertijd vereist het veilige oplossingen om gegevens te beschermen tegen cyberrisico’s en te kunnen voldoen aan wet- en regelgeving.

Om tegemoet te komen aan deze snelgroeiende vraag bundelen Atos en Google Cloud de krachten om bedrijven wereldwijd te voorzien van veilige, geavanceerde oplossingen.

· Beveiligde Hybrid Cloud: Atos ontwikkelt en breidt haar Canopy Orchestrated Hybrid Cloud uit met het Google Cloud Platform als het openbare cloud platform van haar voorkeur. Hierbij maakt zij gebruik van de schaalgrootte, beveiliging, betrouwbaarheid en beschikbaarheid van het platform, terwijl het lokaliseren van data is gewaarborgd. Bovendien profiteert Atos van specifieke technologie – zoals container orchestration met de Google Kubernetes Engine – om de adoptie van de hybride cloud binnen bedrijven te stimuleren. Deze Atos-oplossing is ook een aanvulling op de reeks hoogwaardige beveiligingsfuncties van Google Cloud met een sterk verbeterde meerlaagse beveiliging door verschillende organisatielagen heen. Het Atos-platform stelt klanten in staat te voldoen aan vereisten op het gebied van toegangsbeheer en controles die onderdeel zijn van Europese en internationale regelgeving.

· Data-analyse en machine-learning: Atos zal een aanbod op het gebied van machine learning ontwikkelen, gebruikmakend van de ML API’s van Google Cloud om specifieke oplossingen te creëren voor verschillende sectoren.

· Digitale werkplek. Atos ontwikkelt een G Suite om haar toonaangevende aanbod van digitale werkplekoplossingen voor zakelijke klanten te verrijken.

G Suite kan als intelligente cloud oplossing gericht op productiviteit en collaboratieve samenwerkingsvormen volledig worden geïntegreerd met vergelijkbare applicaties. Dit stelt Atos in staat de digitale werkplek te transformeren en automatiseren en de gebruikservaring en productiviteit sterk te verbeteren.

Op basis van deze oplossingen biedt Atos bedrijven de mogelijkheid om naast bestaande toepassingen en processen gebruik te maken van Google Cloud-technologieën. Tegelijkertijd kunnen zij data gebruiken om nieuwe inzichten en toegevoegde waarde voor eindklanten te realiseren.

 

Nieuwe onderzoekscentra en Innovatie Labs

Om de beschikbaarheid van producten voor klanten te versnellen, richt Atos drie innovatielabs en onderzoekscentra op het gebied van machine learning en kunstmatige intelligentie op in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Hierbij maakt zij gebruik van trainingen door deskundigen op het terrein van machine learning in de Advanced Solutions Labs van Google Cloud om de nieuwste ontwikkelingen naar klanten te brengen.

“Ik ben erg trots op dit internationale partnership met Google Cloud, een internationale leider op het gebied van kunstmatige intelligentie. Dankzij deze samenwerking kunnen we een snelle en soepele introductie van kunstmatige intelligentie bij bedrijven mogelijk maken”, zegt Thierry Breton, bestuursvoorzitter en CEO van Atos. “Door onze expertise op het gebied van integratie en technologie te combineren met Google Cloud-technologie, stellen we klanten in staat te transformeren in een uiterst innovatieve en strikt beveiligde omgeving. Dit doen we uiteraard in overeenstemming met internationale wet- en regelgeving. Dankzij dit partnership wordt Atos de laatste schakel in de digitale informatieketen.”

“We kijken ernaar uit om Google Cloud samen met Atos bij bedrijven te introduceren”, zegt Diane Greene, CEO van Google Cloud. “Samen kunnen we bedrijven nu nog beter ondersteunen bij hun digitale transformatie. Dit krijgt invulling door hen toegang te bieden tot de meest geavanceerde cloud-infrastructuur, de laatste toepassingen op het gebied van machine learning en slimme collaboratieve oplossingen.”

Vanaf nu is Google-cloud de voorkeurspartner van Atos voor publieke cloud-oplossingen. De eerste fase van het wereldwijde partnership richt zich op de ondersteuning van bestaande klanten van Atos. Tegelijkertijd zal Atos nieuwe innovatiecentra openen voor toekomstige projecten.

 

Gerelateerde berichten...

X