Atos en NGDATA lanceren omni-channel met big data-diensten voor banken

Atos en NGDATA™ – een leverancier van oplossingen voor het optimaliseren van de klantbeleving – lanceren een big data omni-channel oplossing voor banken. Met behulp van deze oplossing, die is gebouwd op het dataplatform van Canopy en wordt ondersteund door big data machine learning-technieken, kunnen banken zich beter focussen op hun doelgroepen, de klantloyaliteit vergroten en hun output verhogen. Atos integreert de nieuwe oplossing in haar omni-channel oplossing voor Customer Experience Management die wereldwijd al door verschillende grote banken wordt gebruikt.

 

Het groeiende belang van digitale kanalen heeft een grote impact op de banksector en de dienstverlening aan zakelijke klanten en retailers. Atos en NGDATA spelen in op het steeds grotere gebruik van mobiele devices en bieden banken wereldwijd de mogelijkheid hun concurrentiepositie te verbeteren en zich te concentreren op een klantgerichte online ervaring. Door de samenwerking tussen Atos en NGDATA wordt de beheeroplossing van NGDATA, Lily Enterprise, aan het aanbod van oplossingen van Atos op het gebied van financiële dienstverlening toegevoegd. Klanten krijgen de beschikking over actiegerichte analyses en kunnen de effectiviteit van marketingprogramma’s vergroten. Atos zet haar diepgaande expertise, kennis van de banksector en sterke globale en lokale aanwezigheid in om een volledige en langdurige ondersteuning te garanderen.

 

Schaalbare big data-oplossing

“De manier waarop klanten hun bankzaken beheren, verandert. Er wordt meer aandacht besteed aan interactie met de klant op het juiste moment”, aldus Kuldip Chiheru, Financiële diensten, Hoofd Strategie en Ontwikkeling van Atos. “NGDATA heeft een uitstekende staat van dienst in het aanbieden van oplossingen die big data analyseren en een individueel klanten-DNA samenstellen om gepersonaliseerde klantervaringen te creëren. Deze samenwerking biedt ons de mogelijkheid een geautomatiseerde en schaalbare big data-oplossing te bieden aan klanten wereldwijd. We zien er naar uit dit partnership met NGDATA verder uit te bouwen.”

 

“De hoeveelheid data – van bedrijfsgegevens tot product- en klantgegevens – wordt steeds groter. De toegenomen behoefte aan machine learning en actiegerichte analyses heeft onze groei gestimuleerd”, zegt Luc Burgelman, CEO van NGDATA. “Als we erin slagen onze wereldwijde aanwezigheid uit te breiden, zal Atos een fundamentele rol spelen bij de implementatie van onze big data-oplossing bij eindgebruikers. Atos weet wat onder haar klanten leeft, is wereldwijd aanwezig en een uitstekende partner voor NGDATA.”

 

Met Lily solution van NGDATA kunnen bedrijven meer leren uit interacties met klanten via het internet, mobiele toepassingen, interne systemen – waaronder CRM-systemen, call centers, transacties- en social media – en van klantgedrag door de samenstelling van klanten-DNA. Dit maakt het mogelijk meer effectieve programma’s te ontwikkelen die zijn gericht op een hogere loyaliteit en minder klantenverloop.

Atos zal haar ‘Now Banking’-oplossing in samenwerking met NGDATA presenteren tijdens Sibos 2014, dat van 29 september tot en met 2 oktober plaatsvindt (stand #G67). Tijdstip: 30 september om 15.30 uur en 2 oktober om 11.00 uur.

Deze video geeft een goede indruk van de oplossing.

 

 

Over NGDATA

NGDATA™ontwikkelt Customer Experience beheeroplossingen die bedrijven instrumenten bieden om de doeltreffendheid van marketingcampagnes te vergroten, de verkoop te stimuleren en het klantenverloop te verminderen. Het bedrijf biedt Lily Enterprise aan, een oplossing die continu de interacties volgt met klanten over alle kanalen heen, leert van het gedrag van klanten en daarop inspeelt met gerichte content. Tegelijkertijd wordt intelligent klanten-DNA samengesteld. Lily is een combinatie van interactief Big Data Management, Machine Learning, real time Behavioral Scoring en segmentatie in één enkele geïntegreerde oplossing. NGDATA heeft haar hoofdkantoor in Gent en kantoren in New York en San Francisco. Het bedrijf ontwikkelt oplossingen voor data-gedreven sectoren, zoals de financiële dienstverlening, telecom en media/publishing. NGDATA rekent onder meer AXA, Orange, De Persgroep en Telenet tot haar klanten. Bezoek voor meer informatie: www.ngdata.com

 

Over Atos

Atos SE (Societas Europaea) is een internationale IT-dienstverlener met een jaaromzet van 8,6 miljard euro. Het bedrijf biedt werk aan 76.300 collega’s in 52 landen. Wereldwijd levert Atos aan haar klanten IT-services in drie domeinen: Consulting & Systeemintegratie, Managed Operations en transactiediensten via Worldline, de Europese leider en een internationale speler in de markt voor betaaloplossingen. Met haar diepgaande technologische expertise en kennis van industriële sectoren ondersteunt zij klanten in de volgende marktsectoren: Manufacturing, Retail en Transport, Overheid en Gezondheidszorg, Financiële Dienstverlening, Telecom, Media en Nutsvoorzieningen.

 

Atos focust op het aanbieden van zakelijke technologie die klanten vooruit helpt en in staat stelt hun onderneming van de toekomst te creëren. Atos is de wereldwijde IT-partner voor de Olympische Spelen en Paralympische Spelen en staat genoteerd aan de NYSE Euronext Paris market. Atos opereert onder de namen Atos, Atos Consulting, Worldline en Atos Worldgrid. Bezoek voor meer informatie nl.atos.net.

 

 

 

Gerelateerde berichten...

X