Atos verhuist met hoofdkantoor naar Amstelveen

Het hoofdkantoor van Atos Benelux & The Nordics bevindt zich vanaf juli 2015 aan de Burgemeester Rijnderslaan 10-30 in Amstelveen. Atos heeft deze verhuizing aangegrepen om haar huisvestingsconcept aan te passen aan de huidige eisen. Met als resultaat een concept waarin social collaboration en gastvrijheid centraal staan en dat beter aansluit op de behoeften van medewerkers. Dit hoofdkantoor wordt een ontmoetingsplaats waar mensen samenkomen om elkaar te inspireren, samen te werken en te leren.

De keuze voor het gebouw in Amstelveen is gebaseerd op trends, ontwikkelingen en de behoeften en werkgewoonten van haar medewerkers. Zo is de manier van werken in de afgelopen jaren sterk veranderd onder invloed van de 24 uurs-economie en de globalisering. Ook zorgen technologische innovaties, zoals web- en cloud-gebaseerde voorzieningen, ervoor dat we altijd en overal met elkaar verbonden zijn.

 

Volop ruimte voor flexibel werken

“Onze medewerkers zijn meer dan gemiddeld vertrouwd met een flexibele werkstijl. Zo werkt ruim 80 procent van onze mensen flexibel of mobiel. Zij zijn weliswaar regelmatig op kantoor, maar werken ook op andere locaties – vanuit huis of bij klanten. Dit betekent dat we moeten vaststellen hoe we met elkaar willen werken en welke eisen dit stelt aan onze kantoorvoorzieningen”, vertelt Rob Pols, CEO van Atos Benelux & The Nordics. “Naast regionale kantoren en tijdelijke pop up-locaties voor klantprojecten vragen deze ontwikkelingen om een hoofdkantoor dat alle mogelijkheden biedt voor flexibel werken. De keuze voor deze locatie resulteert dus niet alleen in een verhuizing, maar schept ook de voorwaarden voor een flexibele manier van werken.”

Het nieuwe hoofdkantoor in Amstelveen wordt ingericht op basis van een aangepast huisvestingsconcept, waarin hospitality en inspiratie een belangrijke rol spelen. Met een ontvangstruimte waar bezoekers zich meteen thuis voelen en een Technology Lab waar creativiteit alle ruimte krijgt en medewerkers kunnen brainstormen, kennis uitwisselen en nieuwe oplossingen ontwikkelen. In het Business Technology en Innovation Center zal Atos haar portfolio op een aantrekkelijke manier zichtbaar maken voor haar klanten.

 

Goede bereikbaarheid

Bij de keuze voor dit hoofdkantoor speelden ook andere zaken een rol. Zo is er in het kader van duurzaamheid bewust gekozen voor een bestaand gebouw. Ook was een goede bereikbaarheid – zowel per auto als met het openbaar vervoer – een vereiste.  Daarnaast moet het reeds bestaande gebouw voldoen aan eisen op het gebied van technologie, gezondheid en duurzaamheid. Verder heeft Atos rekening gehouden met locaties van bestaande én toekomstige klanten, de woonplaats van medewerkers en de mogelijkheid om nieuw talent te werven.

 

Over Atos

Atos SE (Societas Europaea) is toonaangevend in digitale services en heeft een jaaromzet van 10 miljard euro. Het bedrijf biedt werk aan 86.000 collega’s in 66 landen. Wereldwijd levert Atos aan haar klanten IT-services in vier domeinen: Consulting & Systeemintegratie, Managed Operations & BPO, Cloud Operations, Big Data & Beveiligingsoplossingen en transactiediensten via Worldline, de Europese leider in de markt voor betaaloplossingen en transactiediensten. Met haar diepgaande technologische expertise en kennis van industriële sectoren ondersteunt zij klanten in de volgende marktsectoren: Defensie, Gezondheidszorg, Manufacturing, Media en Nutsvoorzieningen, Publieke Sector, Retail, Telecom en Transport.

Atos focust op het aanbieden van zakelijke technologie die klanten vooruit helpt en in staat stelt hun onderneming van de toekomst te creëren. Atos is de wereldwijde IT-partner voor de Olympische Spelen en Paralympische Spelen en staat genoteerd aan de Euronext Paris market. Atos opereert onder de namen Atos, Atos Consulting, Atos Worldgrid, Bull, Canopy en Worldline. Bezoek voor meer informatie: nl.atos.net

 

Gerelateerde berichten...

X