Axians levert intuïtieve netwerkinfrastructuur aan Erasmus Universiteit

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) sorteert voor op de realisatie van de intuïtieve netwerkinfrastructuur van de toekomst met de keuze voor een Cisco Catalyst 9000 serie platform. De universiteit stond voor de vervanging van het bestaande Campus-netwerk en koos in overleg met Axians voor de meerwaarde dat het nieuwe platform op termijn biedt.

Wetenschappers en studenten zijn daarmee verzekerd van een hoog beschikbaar, veilig en centraal te beheren software-defined netwerkinfrastructuur als solide basis voor de inzet van technologische innovaties.

De switches in de access- en distributie-laag van het campus netwerk, dat alle locaties in Rotterdam ondersteunt, waren aan het eind van de levensduur. In plaats van vervanging op basis van de huidige gewenste functionaliteit, keek de EUR verder. In overleg met specialisten van Axians koos de universiteit voor een moderne netwerkinfrastructuur die digitale transformatie mogelijk maakt en waarmee de organisatie klaar is voor toekomstige innovaties.

De Digital Network Architecture (DNA) van Cisco maakt het mogelijk om een campus netwerk eenvoudig centraal te beheren met zelflerende software. Het netwerk leert daarbij van beheeractiviteiten en is zo op alle EUR-locaties snel, beschikbaar en veilig voor elk type device of gebruiker. Bovendien is het netwerk flexibel genoeg om snel opkomende innovatieve technologieën, zoals augmented reality, artificial intelligence, blockchain en IoT te integreren en te ondersteunen.

Cisco ISE (Identity Service Engine) zorgt voor de juiste toegang en het afdwingen van de zonering ingesteld via policies binnen DNA, zodat de segmentatie met IoT en internationale netwerken waarin onderzoeksteams grotendeels werken snel gerealiseerd wordt.

 

Integratie van Location Based Services en IoT in ‘Smart Building’

Universiteiten worden uitgedaagd om mee te gaan in de digitale transformatie en hun organisatie naar een hoger plan te tillen. Door gebruik te maken van digitale technologieën gekoppeld aan organisatorische, operationele en business model innovaties kunnen zij nieuwe manieren creëren om hun organisatie te laten groeien.[1] De Erasmus Universiteit speelt hier bewust op in en start dit jaar met de renovatie van het Tinbergen gebouw.

De universiteit wil dit monumentale pand transformeren tot een ‘Smart Building’. Met de keuze voor een intuïtief netwerk is het mogelijk om nieuwe toepassingen zoals Location Based Services en IoT snel in het Campus netwerk te integreren. Op die manier kunnen studenten en docenten via een app bijvoorbeeld snel beschikbare werkplekken vinden. Maar ook voor het gebouwbeheer, schoonmaak en het bevoorraden van koffiemachines ziet de universiteit voordelen. De combinatie van een draadloos netwerk en DNA is een belangrijke schakel in de realisatie van het nieuwe Smart Building. Bovendien wil de universiteit deze ervaringen ook op andere locaties gaan benutten.

Door strategieën voor digitale transformatie en het netwerk op elkaar af te stemmen kunnen organisaties een verdubbeling aan omzetgroei, klantbehoud en winstgroei behalen ten opzichte van organisaties die dit gedeeltelijke of niet doen. Hoe meer ‘digital ready’ het netwerk is, hoe beter zij op deze business outcomes scoren.

Didier Bourgeois, Teamleider Network Data & Telecom: “Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Het onderzoek gebeurt grotendeels in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Dat stelt hoge eisen aan onze netwerkinfrastructuur. Daarom willen we een solide en flexibel netwerk dat slim en efficiënt te beheren is. Tegelijkertijd willen we optimaal profiteren van nieuwe technologieën, zoals Location Based Services en IoT. Met Axians als betrokken partner hebben we een keuze gemaakt die beide doelstellingen voor de lange termijn invult.”

Tom Greeve, Directeur bij Axians: “De Digital Network Architecture brengt alle andere IT-ontwikkelingen in een stroomversnelling. Onderzoek van IDC wijst uit dat automatisering, programmeerbaarheid, self-protecting en self-healing capaciteiten IT vrijmaken van ‘keeping the lights on’ en de organisatie meer tijd en mogelijkheid bieden om als strategische partner te opereren voor nieuwe initiatieven in verschillende functionele gebieden.[2] Organisaties zoals de Erasmus Universiteit zijn hiermee in staat om IoT initiatieven eenvoudiger uit te rollen, terwijl veiligheid wordt gewaarborgd. Wij kijken er naar uit om het intuïtieve netwerk in samenwerking met de universiteit te realiseren en de organisatie hiermee voor te bereiden op een snelle innovatie curve de komende jaren.”

Gerelateerde berichten...