Bas Haring legt kinderen uit wat AI is in boek Kunstmatige intelligentie is niet eng

Schrijvende AI-tools als ChatGPT zijn populair en veel in het nieuws. Van Bas Haring verscheen onlangs zijn nieuwste kinderboek Kunstmatige intelligentie is niet eng. Bas Haring promoveerde in Kunstmatige Intelligentie en weet ingewikkelde onderwerpen toegankelijk te maken voor grote groepen lezers. Hij kreeg hiervoor de Duidelijketaalprijs. De jury over Bas Haring: ‘Hij blinkt uit in helderheid, maar ook door de humor waarmee hij zijn verhaal verlevendigt.’

In dit boek voor jonge én volwassen lezers legt hij in heldere taal uit wat kunstmatige intelligentie precies is. Hij laat lezers nadenken over de mogelijkheden en bedreigingen van computers die tot steeds meer in staat zijn.

Wat is kunstmatige intelligentie nou eigenlijk? Bepalen algoritmes in de toekomst ons leven? Hoe zou het voelen wanneer er over enige tijd apparaten bestaan die slimmer zijn dan mensen? En zijn die machines dan echt slim of nep slim?

Kunstmatige intelligentie, of ‘computer-slimheid’, maakt ons leven een stuk makkelijker. Maar het is ook wel een beetje spannend, want wat staat ons allemaal te wachten?

Bas Haring (1968) is een Nederlandse filosoof en informaticus, schrijver van kinderboeken en populairwetenschappelijk werk en bijzonder hoogleraar Publiek begrip van wetenschap aan de Universiteit Leiden. Hij promoveerde in Kunstmatige Intelligentie.

 

Gerelateerde berichten...

X