Bechtle verhoogt winstprognose voor boekjaar

Ondanks de aanhoudende pandemie met haar onzekerheden, bleef Bechtle AG groeien in het derde kwartaal van 2020. Van juli tot september 2020 steeg de omzet met 7,4% tot € 1,4 miljard. De operationele inkomsten van de onderneming voor aftrek van rente en belasting (EBIT) steeg met 25,7% tot € 73,3 miljoen. De winst voor belastingen (EBT) bedroeg €71,7 miljoen en de EBT-marge steeg van 4,5% naar 5,2%. Op 30 september 2020 had Bechtle in totaal 12.055 medewerkers, dat zijn er 809 meer dan in het voorgaande jaar.

“We zijn erg tevreden over de prestaties in het derde kwartaal. De omzet steeg opnieuw flink en de winstprestaties waren veel beter dan verwacht. Bechtle is zeer competitief en ons bedrijfsmodel is zeer crisisbestendig gebleken “, zegt Thomas Olemotz, voorzitter van de Raad van Bestuur van Bechtle AG.

System House & Managed Services behouden sterke groei zien

Net als voorgaande kwartalen boekte het segment IT System House & Managed Services opnieuw een sterke omzetgroei, met een stijging van 9,7% tot € 917,9 miljoen. Met 24,3% was de groei vooral sterk in Oostenrijk en Zwitserland. In Duitsland bedroeg de omzetgroei 7,3%. Zowel het onderdeel met moderne werkplekoplossingen als de multi-cloudoplossingen zorgden voor winstgevende groei.

Bechtle genereerde verdere positieve zakelijke impulsen uit zijn portfolio van IT-infrastructuurdiensten en beveiligingsdiensten. Om deze redenen en vanwege kostenbesparingen als gevolg van de coronaviruspandemie, steeg de EBIT in het derde kwartaal van 2020 met 24,9% tot €50 miljoen en verbeterde de EBIT-marge van 4,8% naar 5,5%.

IT-e-commerce registreert aanzienlijke verbetering

Het IT e-commercesegment boekte een omzetgroei van 3,1%, na een eerdere daling van 6,6% in het voorgaande kwartaal. De omzet van de binnenlandse bedrijven steeg met 23%, vooral door de sterke vraag van klanten uit de publieke sector. Buiten Duitsland werden de effecten en maatregelen ter bestrijding van de pandemie sterker gevoeld, wat resulteerde in een omzetdaling van 1,4%. De EBIT in dit segment steeg met 27,3% tot € 23,3 miljoen, voornamelijk dankzij de winstgevende productmix. De marge ging omhoog van 4,2% naar 5,1%.

Verwachting voor 2020 naar boven gecorrigeerd

Tot nu toe heeft Bechtle het ondanks de moeilijke omstandigheden buitengewoon goed gedaan. “2020 is nog niet voorbij. De maanden november en december zijn altijd van groot belang voor onze zakelijke prestaties. Desalniettemin zijn we ervan overtuigd dat we onze doelstellingen voor 2020 zullen halen ondanks extra onzekerheid dit jaar en de risico’s die nog steeds bestaan ​​in de supply chain”, zegt Thomas Olemotz.

Dankzij de positieve prestaties dit jaar, heeft Bechtle besloten om haar prognoses voor het jaar als geheel vorm te geven en te verhogen. De Raad van Bestuur verwacht nog steeds een significante omzetgroei van 5 à 10 %. De EBT zal nu echter naar verwachting een zeer aanzienlijke groei van meer dan 10 % realiseren. Ook de EBT-marge zal dit jaar naar verwachting hoger zijn dan in het voorgaande jaar.

Gerelateerde berichten...

X