Belgium Naval & Robotics: Ons samenwerkingsplan in cijfers

De Belgische industrie zal ten volle profijt kunnen trekken van ons strategische, industriële samenwerkingsplan dat over een periode van 20 jaar 4 miljard euro omzet in België zal genereren met meer dan 2,1 miljard toegevoegde waarde gecreëerd op Belgisch grondgebied, ondersteund door 39 bestaande samenwerkingsovereenkomsten.

– Het consortium is gebaseerd op 2 al bestaande bedrijven in België. Deze 2 bedrijven hebben de geschikte productie- en onderhoudscapaciteit in België. Hier zijn allerlei samenwerkingsovereenkomsten met Belgische partners voor opgezet: Belgische toeleveringsbedrijven in de scheepsbouwindustrie en talrijke samenwerkingsovereenkomsten met academische en onderzoekspartners in België: KMO’s, laboratoria, universiteiten… er zijn al 39 samenwerkingsovereenkomsten opgezet.
– 4 miljard euro omzet in België over een periode van 20 jaar waarvan meer dan 2,1 miljard toegevoegde waarde gecreëerd op Belgisch grondgebied, met een verdeling van deze waarde over het gehele land (35% in Wallonië, 15% in Brussel en 50% in Vlaanderen), ondersteund door 39 bestaande samenwerkingsovereenkomsten met Belgische partners.
– Per jaar zullen er gemiddeld 350 banen worden gecreëerd in België met pieken van meer dan 500 banen in bepaalde jaren, oftewel een totaal van 7000 voltijdsequivalenten over een periode van 20 jaar. De gecreëerde banen zijn voornamelijk hoogwaardige, stabiele en duurzame banen in de hightech-sector.
– Twee expertisecentra in België gericht op de nieuwe technologieën die de basis zijn van de ontwikkeling van de drones en de Toolbox: Het MCM Lab voor de technologieën betreffende de Toolbox (kunstmatige intelligentie, onderwater robotica …) en het Cyber Lab voor de technologieën op gebied van essentiële cyberveiligheid, met name voor netwerksystemen: en de implementatie van een eenheid in Brussel voor het ontwerpen van de drones en een locatie in Zeebrugge waar deze drones vervaardigd worden.
– Belgium Naval & Robotics geeft de voorkeur aan het creëren van hoogwaardige en dus duurzame banen zodat de opgezette bedrijven na afloop van het 20-jarige programma kunnen blijven bestaan. Dit in tegenstelling tot de banen in de scheepsbouw die moeilijker te behouden zijn na afloop van het programma gelet op de wereldwijde concurrentie in deze sector.
– Vestiging van de “Mijnenbestrijdings”-business unit van Naval Group en ECA Robotics binnen de twee al bestaande bedrijven in België. Alle exportactiviteiten op dit gebied zullen vanuit België uitgevoerd worden.
– 30 schepen (waarvan 12 schepen voor het MCM-programma): Het Belgisch-Nederlandse programma omvat ook de export die vanuit België wordt georganiseerd, met name dankzij het netwerk van 40 wereldwijde marines die klant zijn van Naval Group.
– Productie van 1550 drones (waarvan 1300 onderwater drones voor mijnenbestrijding) in België over de komende 20 jaar. De drones die in het kader van dit programma vervaardigd zullen worden, de oplossingen voor automatische tewaterlating en recuperatie (LARS) evenals de integratie van deze oplossingen in het UMISOFT-systeem zijn al in gebruik en gevalideerd door een aantal van de 30 marines die klant zijn van ECA Robotics. Een groot deel van deze 1500 drones zal dus vanuit België over de hele wereld geëxporteerd worden, met name naar de 30 marines die klant zijn van ECA Robotics.
– Bovendien zal 100% van het aan ons consortium toevertrouwde onderhoud aan de schepen en de drones in België uitgevoerd worden.

Gerelateerde berichten...