Betalen met smartwatch met Garmin PayTM wordt beschikbaar in Nederland

Garmin introduceert samen met Mastercard en FitPay: Garmin PayTM. Hiermee kunnen Garmin gebruikers betalen met hun smartwatch, wanneer zij een Maestro betaalpas hebben van een van de diverse deelnemende Europese banken waaronder ABN AMRO en Rabobank in Nederland.

Tevens zijn binnen enkele weken de Mastercards van ICS compatibel met Garmin PayTM. Garmin Pay is geïntegreerd in tien van de nieuwste Garmin smartwatches. Alle gebruikers kunnen veilig betalen bij de verkooppunten die beschikken over een betaalautomaat met een NFC (Near-Field Communication) scanner voor contactloze transacties.

We zijn zeer verheugd dat Garmin PayTM nu ook beschikbaar wordt voor Nederlandse consumenten met de Maestro betaalpassen van ABN AMRO en de Rabobank en de Mastercard Creditcards van ICS”, aldus René Dijk, Product Manager Garmin Nederland. “Door deze betalingen toe te voegen, maken we contactloze betalingen breed beschikbaar in Nederland. Betalingen zullen nooit meer hetzelfde zijn! Door betalingen via Garmin Pay op geselecteerde horloges aan te bieden, heeft u de meest ultieme multisport GPS-smartwatch, die u zich maar kunt wensen.”

“Deze innovatieve betalingsoplossing kunnen kaartverstrekkers – zoals ABN AMRO, Rabobank en ICS – aan hun gehele klantenbestand aanbieden. Daardoor zijn hun gebruikers meer verbonden en digitaler dan ooit,” aldus Paolo Battiston – EVP Digital Payments & Labs.

Wie kan Garmin Pay gebruiken?
Garmin Pay werd eerder al in november 2017 geïntroduceerd, maar wordt nu ook beschikbaar in Nederland voor Nederlandse consumenten met de Maestro betaalpassen van ABN AMRO en de Rabobank of een Mastercard creditcard van ICS.

“Voor Nederlandse consumenten is veilig en gemakkelijk betalen met een contactloze betaalpas in de afgelopen jaren een vanzelfsprekendheid geworden. Meer dan de helft van de pinbetalingen is ondertussen contactloos in Nederland. Contactloos Betalen met wearables zoals met de Garmin smartwatch is een logische volgende stap in deze ontwikkeling” aldus Arjan Bol, Country Manager Mastercard Nederland.

Garmin PayTM biedt de mogelijkheid om contactloos te betalen zonder dat je je telefoon of betaalpas hoeft te gebruiken. Via de Garmin Connect™ app wordt de digitale betaalpas toegevoegd aan de portemonnee/wallet op de smartwatch. Op dit moment zijn tien Garmin smartwatches voorzien van Garmin Pay, waaronder de populaire vívoactive® 3 en de vívoactive 3 Music, de fēnix® 5 Plus serie (fēnix 5S Plus, fēnix 5 Plus, fēnix 5X Plus), de Forerunner® 645 en 645 Music en de D2 Delta Aviator smartwatch serie (D2™ Delta S, D2 Delta, D2 Delta PX).

Join the club
Uit een onderzoek van Mastercard uit februari 2018 blijkt dat ongeveer een kwart (24%) van alle Europeanen verwacht de contactloze ‘tap and go’-betaalfunctie van hun smartwatch, -armband, -sleutelhanger of andere ‘wearable’ betaalmiddelen te gaan gebruiken. Het aantal contactloze betalingen met Mastercard en Maestro is namelijk het afgelopen jaar met 145% toegenomen.

“De toevoeging van Maestro is een belangrijke stap in de internationale uitbreiding van Garmin Pay, dat nu in 26 landen en door meer dan 200 kaartverstrekkers wordt aangeboden,” vertelt Michael Orlando, COO van NXT-ID en President bij FitPay, Inc. “Met deze samenwerking tussen Mastercard en Garmin willen we gebruikers over de hele wereld een handige, veilige en gebruiksvriendelijke betaalmethode bieden.”

Edwin Sanders, productmanager betalen bij Rabobank laat weten trots te zijn dat Rabobank als eerste Nederlandse bank betalen via smartwatches kan aanbieden aan haar klanten: “Dit is een mooie aanvulling naast de betaalpas en mobiel betalen, waardoor onze klanten meer keuze hebben in hoe ze willen betalen.”

Yvonne Duits, ABN AMRO: “ABN AMRO is erg blij dat we de Garmin Pay kunnen toevoegen als manier waarop onze klanten hun betalingen kunnen doen. Deze moderne smartwatch is nu als eerste product voor al onze klanten beschikbaar. ABN AMRO experimenteert nu al een jaar met betalingen met wearables. Die experimenten zijn erg succesvol, en klanten geven hoge waardering aan het betaalgemak van betalingen met hun horloge, ring en andere accessoires. Voor de feestdagen zullen we de betaalfunctie van wearables en de Garmin Pay voor alle klanten kunnen activeren.”

Dev Rossa, Alliance Management Officer bij ICS: “Garmin Pay past bij de ambitie van ICS om betalen op zoveel mogelijk innovatieve manieren mogelijk te maken. Je ICS Mastercard niet alleen meer in je portemonnee, maar ook om je pols. Door de combinatie van Garmin Pay met Mastercards van ICS kun je nu niet alleen snel, eenvoudig en veilig betalen met een smartwatch. Je doet dit ook nog eens inclusief de voordelen die bij een creditcard horen, zoals een aankoopverzekering tegen verlies, diefstal en schade tijdens de eerste 180 dagen.”

Veiligheid staat voorop
Garmin Pay wordt ondersteund door het Token Requester Management Platform van FitPay, een methode waarmee kaarthouders hun betaalgegevens op een veilige manier kunnen koppelen aan apparaten die geïntegreerd zijn met de token-managementoplossing van FitPay. Dit platform gebruikt ‘tokenisation’, een beveiligingstechnologie die de rekeninggegevens van kaarthouders vervangt door een unieke digitale identificator (een ‘token’), om zo zwaarbeveiligde contactloze betalingen mogelijk te maken.

Met Garmin Pay is een snelle en veilige betaling met een smartwatch mogelijk. Met Garmin Pay vindt er een beveiligde betaling plaats met een 4-cijferige code, die elke 24 uur op de smartwatch moet worden ingevoerd of wanneer het horloge van de pols wordt verwijderd (en dus geen hartslag meer wordt gedetecteerd). Daarnaast wordt de NFC-chip in het horloge pas actief wanneer de wallet op de smartwatch wordt geactiveerd.

Hoe werkt het?
Eenvoudige en snelle installatie
Gebruikers van Garmin voeren hun kaartinformatie in de Garmin Connect Mobile™ app. Zodra deze informatie is gevalideerd en de toepassing is gesynchroniseerd met het horloge, is de digitale betaalpas klaar voor gebruik.

Intuïtieve bediening
De virtuele portemonnee met de geregistreerde kaart wordt geactiveerd vanaf het scherm van de smartwatch door het menu te openen en maakt betaling mogelijk door simpelweg het horloge bij de betaalterminal te houden.

Maximale veiligheid
Dankzij de veilige virtuele portemonnee, die via een pincode op Garmin Connect Mobile toegankelijk is, kan de gebruiker alle parameters configureren en beheren (details over toegevoegde kaarten, tijdelijke deactivering of verwijdering van de portefeuille).

Heb jij een kaart van één van de deelnemende banken en draag je één van de tien compatibele Garmin smartwatches? Koppel dan nu je rekening aan Garmin Pay via de Garmin Connect Mobile app.

Kaartnummer
Voor activatie van de Maestro betaalpassen voor Garmin Pay is het kaartnummer nodig. Dit 19-cijferige kaartnummer staat niet vermeld op de betaalpas, maar kan via de Internet bankieren app of op de site van de ABN AMRO en Rabobank worden opgevraagd.

Gerelateerde berichten...

X