Biometrische stemverificatie Nuance wereldwijd ingevoerd

Wereldwijd voeren organisaties momenteel oplossingen in voor biometrische stemverificatie van Nuance Communications. Deze oplossingen vervangen op een efficiënte manier pincodes, wachtwoorden en beveiligingsvragen bij het authentiseren van hun klanten. Grote bedrijven schakelen in hoog tempo over op biometrische stemverificatie voor diverse toepassingen, van geautomatiseerde telefoonsystemen tot mobiele apps. Een eenvoudige uitgesproken wachtwoordzin is voldoende voor veilige authenticatie en biedt klanten aanzienlijk meer gebruiksgemak en comfort.

Omdat hackers steeds geraffineerder te werk gaan en er regelmatig melding wordt gemaakt van grootschalige aanvallen en inbraken, twijfelen mensen wereldwijd steeds meer aan de betrouwbaarheid van wachtwoorden en pincodes. Uit een enquête blijkt dat 85% van de mensen ontevreden is over de huidige authenticatiemethodes. Organisaties op alle continenten willen snel tegemoetkomen aan de vraag van consumenten naar een veiliger en natuurlijker authenticatieproces. Daarom hebben bijvoorbeeld Abu Dhabi Commercial Bank, Banco Santander Mexico, Tinkoff Credit Systems en Vodacom onlangs de oplossingen voor biometrische stemverificatie van Nuance in gebruik genomen. Op die manier kunnen zij reeds bij een eerste contact een eenvoudige, uitnodigende, maar veilige klantbeleving bieden.

  • Abu Dhabi Commercial Bank (ADCB), een van de toonaangevende banken van de VAE, voerde biometrische stemverificatie van Nuance in om klanten te authentiseren en ze gemakkelijk en veilig banktransacties via de telefoon of mobiele toestellen te laten uitvoeren. ADCB is de eerste bank in de regio die biometrische stemverificatie in drie talen aanbiedt: Arabisch, Engels en Hindi. De biometrische stemherkenning van Nuance vervangt een hele reeks beveiligingsvragen. Klanten hoeven alleen maar te praten en worden meteen op hun woord geloofd: pincodes, wachtwoorden of indringende beveiligingsvragen zijn verleden tijd.
  • Banco Santander Mexico, een van de vijf grootste banken van Mexico, was de eerste bank in dat land die de biometrische stemverificatie van Nuance in gebruik nam om pincodes, wachtwoorden en beveiligingsvragen in het geautomatiseerde telefoonsysteem te vervangen. Santander-klanten die het telefoonsysteem van de bank opbellen, hoeven nu alleen maar te praten om herkend te worden. Phone-banking wordt op die manier veiliger, sneller en gemakkelijker. Sinds de invoering van biometrische stemverificatie bij Banco Santander Mexico zijn al meer dan 2,3 miljoen klanten overgestapt op het nieuwe systeem. Voor hen is bankieren gemakkelijker geworden, terwijl het authenticatieproces nu dubbel zo succesvol is.
  • Tinkoff Credit Systems (TCS) is de eerste bank in Rusland die biometrische stemherkenning van Nuance in gebruik heeft genomen. Zij werkte daarvoor samen met NICE Systems, een partner van Nuance. NICE RTA (Real Time Authentication) met biometrische stemherkenning in het callcenter maakt bankieren aangenamer voor de TCS-klanten, omdat zij geen wachtwoorden, pincodes of ellenlange beveiligingsvragen meer nodig hebben wanneer zij inbellen voor hun banktransacties. Om klanten te authentiseren is maar zeven tot tien seconden nodig. Klanten winnen dus tijd en hoeven geen vervelende wachtwoorden en pincodes meer te onthouden. NICE RTA met biometrische stemverificatie van Nuance heeft de gemiddelde gespreksduur (call handle time of AHT) met 40 seconden verminderd, zodat TCS-medewerkers meer tijd krijgen voor extra oproepen en klanten tijd winnen.
  • Vodacom, een mobiele operator in Zuid-Afrika,voerde onlangs Voice Password in voor klanten die de My Vodacom app gebruiken of inbellen in het Vodacom callcenter. Klanten hoeven geen lange pincodes of reeksen wachtwoorden meer in te toetsen of steeds opnieuw beveiligingsvragen te beantwoorden. Dankzij de biometrische stemherkenning die Vodafone aanbiedt, hoeven klanten alleen maar een wachtwoordzin uit te spreken om zich te identificeren.

 

Talrijke andere grote organisaties voerden biometrische stemverificatie oplossingen van Nuance in, zoals Barclays Wealth & Investment Management, ING Netherlands, Tangerine Bank, Tatra Banka, TD Waterhouse, Turkcell, T-Mobile en Vanguard.  Biometrische stemverificatie wordt in snel tempo wereldwijd een aanvaarde standaard voor veilige en gebruiksvriendelijke authenticatie. Volgens onderzoek van Opus Research zal de markt voor authenticatie door biometrische stemverificatie tussen 2015 en 2016 wereldwijd met 36% groeien, van $ 308 miljoen tot $ 420 miljoen.

“Wereldwijd laten organisaties zien dat biometrische stemverificatie een aantrekkelijk alternatief is voor pincodes en wachtwoorden, vooral in sectoren die een hoge veiligheidsgraad nastreven, zoals banken,” zegt Robert Weideman, Executive Vice President en General Manager van de Enterprise Division bij Nuance. “Iedereen worstelt met het ‘wachtwoordprobleem’ en biometrische stemverificatie heeft zich in de praktijk bewezen als alternatief voor organisaties, omdat ze hiermee tegelijk de beveiliging verbeteren en het hun klanten gemakkelijker maken.”

Tijdens de Opus Research Voice Biometrics Conference, die op 18 en 19 november plaatsvindt in Londen, zullen de deelnemers kennismaken met de oplossingen van Nuance voor biometrische stemverificatie. Zij zullen rechtstreeks van klanten – zoals Barclays Wealth & Investment Management – vernemen hoe zij hun klantenservice verbeteren met biometrische stemverificatie.

 

De Nuance-technologie voor biometrische stemverificatie is toonaangevend. De 45 miljoen voiceprints die Nuance-klanten hiermee al hebben verwezenlijkt, vertegenwoordigen 80% van de commerciële markt. Opus Research: Census Report: Voice Biometrics Census and Forecast, november 2014.Grote organisaties op alle continenten gebruiken momenteel de Nuance-technologie voor biometrische stemverificatie om hun klanten sneller toegang te geven tot hun rekening of account, de fraudeopsporing in hun contactcenters te automatiseren en zelfs de wachtwoord resetprocessen voor medewerkers te automatiseren.

Wilt u zelf zien hoe er met biometrische stemverificatieeen nieuw tijdperk aanbreekt voor klantencontacten? Klik dan hier.

 

Over Nuance Communications

Nuance Communications is een wereldwijd toonaangevend leverancier van spraak- en taaloplossingen voor bedrijven en consumenten. Dankzij de technologieën, toepassingen en diensten hebben mensen eenvoudiger toegang tot informatie en kunnen ze gemakkelijker omgaan met toestellen en systemen. Elke dag werken miljoenen gebruikers en duizenden bedrijven met de beproefde oplossingen van Nuance. Ga voor meer informatie naar http://netherlands.nuance.com.

 

Gerelateerde berichten...

X