Bitscape India en Quexcel sluiten partnerschap

De specialisten in Software Asset Management en softwarelicenties Bitscape Infotech Pvt. Ltd. – met als thuisbasis Ahmedabad India – en Quexcel uit Nederland zijn sinds 1 mei een intensieve samenwerking gestart. Beide bedrijven zijn sterke kennis gedreven licentiespecialisten met klanten in alle delen van de wereld.

Het partnerschap bestaat uit deelname aan de Global Licensing Specialists Expert Circle, samenwerking bij het uitvoeren van Software Asset Management projecten en softwarelicentie adviesdiensten en uitwisseling van kennis.

Moderne klanten opereren wereldwijd

Het moderne kantoor is niet beperkt tot slechts één gebouw. In het bijzonder bij middelgrote en grote organisaties. Vaak hebben deze organisaties kantoren of productielocaties in verschillende delen van de wereld. Dit betekent dat wanneer consultancy bureaus een Software Asset Management project uitvoeren of licentieadvies uitbrengen, zij te maken krijgen met zowel nationale als internationale wetgeving op het gebied van auteursrecht.

De enige manier waarop een bureau een klant correct kan adviseren is wanneer zij diepgaande kennis hebben van wet- en regelgeving. Zowel Bitscape Infotech als Quexcel hebben deze benodigde kennis. Door die kennis op het vlak van wetgeving en software licentieregels uit te wisselen kunnen zij beiden wereldwijd opererende organisaties beter adviseren en begeleiden.

Global Licensing Expert Circle

Peter van Uden, oprichter van Quexcel: ‘Wij zijn begin 2015 gestart met de Global Licensing Expert Circle en ik ben blij dat wij Bitscape mogen verwelkomen als tweede deelnemende software licentiespecialist. Binnen de ‘Circle’ is exclusiviteit. Slechts één specialist kan per geografische regio deelnemen en deelname is gebaseerd op kennis en uitwisseling van die kennis. Softwarelicentie adviesbureaus kunnen in de huidige markt alleen bovengemiddeld presteren wanneer zij intensief samenwerken. De ‘Circle’ onderhoudt intensieve contacten op strategisch niveau met grote softwarefabrikanten zoals Microsoft, Citrix en Symantec. Onze gecombineerde klanten profiteren daardoor van korte lijntjes en samen – licentie experts en softwarefabrikanten – zijn we in staat om elk licentieprobleem snel op te lossen.’

Samenwerken

Zowel het Nederlandse Quexcel als ook het Indiase Bitscape Infotech hebben klanten die wereldwijd opereren. Kartik Shah, CEO van Bitscape Infotech: ‘Dat klopt. Wanneer een van onze klanten kantoor heeft in Europa is het voor ons economisch niet rendabel om daar naartoe te vliegen om onderzoek te doen bij een Software Asset Management project. Wij voelen ons daarom comfortabel met een sterke licentiepartner in Europa om ons te helpen.’ Naast de samenwerking is Kartik Shah vooral tevreden over de intensieve kennisuitwisseling en het lidmaatschap van de Global Licensing Specialist Expert Circle.

De klant centraal

Alle initiatieven zijn opgezet met de blik van buiten naar binnen. Peter van Uden: ‘De enige manier om klanten optimaal te adviseren en begeleiden is door hen centraal te plaatsen bij alle activiteiten die wij ondernemen. Daarbij maakt het niet uit of het gaat om workshops, advies, kennissessies of SAM-projecten. Om dit te kunnen doen hebben wij behoefte aan sterke internationaal opererende softwarelicentie specialisten. De wereld om ons heen verandert snel, net als onze klanten en hun behoeften. Met het nieuwe partnerschap tussen Quexcel en Bitscape Infotech zijn wij ervan overtuigd dat we de snelheid van veranderen om ons heen voor kunnen blijven. Daardoor zijn we in staat om onze klanten het best mogelijke advies en service te bieden die vandaag de dag verkrijgbaar is.’

Gerelateerde berichten...

X