Bloodhound stimuleert met Oracle als nieuwe cloudpartner wereldwijde populariteit van bètavakken

Data wordt wereldwijd gedeeld in klaslokalen om in bètavakken tot leven te brengen

Realtime data van sensoren helpt Bloodhound-engineers prestaties supersonische auto te optimaliseren

Het Bloodhound-project is een samenwerking aangegaan met Oracle om het snelheidsrecord over land te verbreken en jonge, toekomstige wetenschappers en engineers te inspireren.

Nu Oracle de nieuwe cloudpartner van Bloodhound is, zal het bedrijf Bloodhound ondersteunen met technologie om data van de ruim vijfhonderd sensoren die zijn geïnstalleerd op de Bloodhound SSC (Super Sonic Car), te verzamelen, te analyseren en te delen. Deze data wordt gedeeld met klaslokalen over de gehele wereld. De informatie biedt scholieren gedetailleerd inzicht in hoe technologie ’s werelds snelste landvoertuig helpt bij het bereiken van een snelheid van ruim 1.600 km/u.

Dit ambitieuze engineeringproject helpt leraren om leerlingen te inspireren op het gebied van wetenschap, technologie, engineering en wiskunde (ook wel STEM genoemd: Science, Technology, Engineering en Maths). Het project heeft inmiddels bewezen zeer succesvol te zijn: in het Verenigd Koninkrijk houden meer dan honderdduizend scholieren zich elk jaar bezig met Bloudhound-gerelateerde activiteiten. Daarnaast zijn miljoenen leerlingen al op de hoogte van het project, een aantal dat zeer waarschijnlijk nog verder oploopt wanneer de auto later dit jaar zijn eerste testrondes rijdt.

Richard Noble, Project Director van Bloodhound: “De lucht- en ruimtevaartwedlopen van de jaren zestig inspireerden veel jonge mensen om een carrière in wetenschap en engineering na te jagen. We hopen dat Bloodhound hetzelfde effect heeft in dit tijdperk waarin een dringend tekort is aan technische vaardigheden. We willen dat leerlingen het idee hebben dat ze zeer nauw betrokken zijn bij ons streven naar die 1.600 kilometer per uur, en door onze samenwerking met Oracle kunnen we dit waarmaken.”

Maar de Oracle-technologie draagt niet alleen bij aan het onderwijsprogramma van Bloodhound; de technologie helpt het team ook om de Bloodhound SSC te optimaliseren voor zijn recordpoging. Met realtime inzicht in hoe de verschillende componenten en technologieën in de auto functioneren, is het Bloodhound-team in staat technische problemen sneller op te sporen en op te lossen.

Het grote debuut van deze technologie vindt plaats in oktober 2017. Dan staat voor de Bloodhound SSC zijn eerste testrit ingepland van 300 km/u in Newquay, Cornwall, in Engeland.

John Abel, Bloodhoud Project Lead bij Oracle: “Het Bloodhound-project draait op verschillende manieren om snelheid. De engineers hebben snelle data en nog snellere inzichten nodig voor het finetunen van een uniek prototypevoertuig dat de grenzen van computerdesign en materiaaltechnologie opzoekt. Onze oplossingen bieden de komende twee jaar de basis voor deze inzichten. We kijken ernaar uit om de Bloodhound een nieuwe standaard te zien zetten voor de vindingrijkheid, ontdekkingen en snelheid van de mens, terwijl het project tegelijkertijd bètaonderwijs op internationaal niveau stimuleert.”

Gerelateerde berichten...