Bluetooth buttons helpen met anderhalve meter afstand houden

De aandacht voor het houden van anderhalve meter afstand verslapt, maar blijft enorm belangrijk tijdens het opstarten van de economie. Keep Your Business Going, de nieuwe webshop met producten ter preventie van corona verspreiding, biedt sinds kort ook bluetooth buttons aan. Met de bluetooth buttons wordt afstand houden gemakkelijker. De buttons staan met elkaar in verbinding en geven waarschuwingssignalen af zodra gebruikers binnen anderhalve meter van elkaar komen.

Veel ondernemers worstelen op dit moment met de vraag hoe de deuren zo snel en veilig mogelijk weer open kunnen. Onbewust komt het toch voor dat werknemers en klanten dichterbij elkaar komen dan dat eigenlijk zou moeten. Zeker wanneer werknemers onderling voor een langere periode in dezelfde ruimte zijn.

Wanneer er samengewerkt moet worden, sluipt een foutje er al snel in. Om te voorkomen dat de aandacht voor veiligheidsmaatregelen verslapt biedt de webshop Keep Your Business Going een slimme oplossing in de vorm van bluetooth buttons aan. Om nieuwe besmettingen te voorkomen en de business weer op gang te krijgen zal iedereen zich gezamenlijk aan de regels en richtlijnen moeten houden.

Waarschuwingssignaal
Laurens Westerhuis, eigenaar van Keepyourbusinessgoing.com legt uit hoe de bluetooth buttons werken: “Stel je voor: iedereen binnen een bedrijfsgebouw of een andere ruimte draagt een SAFEDI Bluetooth Button op zijn of haar kleding. De verschillende buttons staan met elkaar in verbinding.

Zodra gebruikers elkaar naderen geven de buttons een optisch waarschuwingssignaal af. Het gaat hierbij om een rood lichtje dat duidelijk zichtbaar is. Indien twee mensen met bluetooth buttons elkaar dichter naderen dan de toegestane anderhalve meter, dan gaat zowel een optisch als een akoestisch signaal af.”

Privacy
Er worden geen persoonsgegevens van de gebruiker opgeslagen, maar er wordt wel bijgehouden welke buttons te dicht bij elkaar zijn gekomen. Westerhuis licht toe: “Er is goed nagedacht over de privacy. Alleen de SAFEDI-ID wordt geregistreerd in een anoniem contactlogboek. Hierbij wordt geen naam, geen geslacht, geen geboortedatum, geen tijd- of locatiegegevens van de gebruiker genoteerd.

Alle gegevens die ouder zijn dan de mogelijke incubatietijd, worden automatisch verwijderd. In het logboek worden alleen de SAFEDI ID’s bijgehouden die te dicht bij elkaar zijn gekomen.” Hij vervolgt: “De gebruiker kan de SAFEDI button aanmelden met de in de verpakking meegeleverde QR-code. Indien er sprake is van een aangetoonde infectie worden de SAFEDI’s die met de geïnfecteerde drager van de SAFEDI in contact zijn geweest gewaarschuwd d.m.v. een push-bericht.”

 

Gerelateerde berichten...

X