BT eerste met nationale telecomlicenties in China

BT kondigt aan dat het als eerste internationale telecombedrijf nationale licenties ontvangt van het Chinese Ministerie van Industrie en Informatietechnologie.

De twee ‘value added’ licenties waar het om gaat zijn China’s binnenlandse IP-VPN en Internet Service Provider (ISP) licenties. Deze twee licenties zorgen ervoor dat contracten tussen BT China Communications Limited en haar klanten voortaan direct worden afgesloten en facturatie in de lokale valuta kan geschieden.

De value added licenties vormen een belangrijke stap voor BT in China, wat een markt is waarin veel multinationale klanten behoefte hebben aan uitbreiding van een veilig en betrouwbaar netwerk.

Bas Burger, CEO van Global Services, BT, zegt: “We zijn blij met dit grote voordeel voor onze klanten. Dankzij de samenwerking tussen de overheden van de Volksrepubliek China en het Verenigd Koninkrijk kunnen we nu in China in het hele land een service aanbieden die kan uitbreiden naar het niveau van onze ambities en de behoeften van onze klanten. Doordat we op lokaal niveau diensten kunnen leveren en facturaties kunnen opstellen met de lokale valuta, is het proces om bereik en andere communicatiediensten te leveren vergemakkelijkt. Dit is wat onze klanten van ons verwachten en we kijken ernaar uit om dit vanaf vandaag aan te bieden.”

De Britse Secretaris van Internationale Handel, Dr Liam Fox MP, zegt: “Ik ben erg blij dat de nauwe samenwerking tussen de regeringen van het Verenigd Koninkrijk en China heeft geleid tot het verkrijgen van deze vergunningen, waardoor BT in het hele land actief kan zijn. Deze mijlpaal is een voorbeeld van het vitale werk van mijn internationale economische afdeling om nieuwe markten aan te boren en ervoor te zorgen dat Britse bedrijven op wereldwijd niveau vertegenwoordigd zijn.”

 

Gerelateerde berichten...

X