CCV doet strategische overname met software-ontwikkelaar J4S

CCV, specialist op het gebied van betaaloplossingen en webwinkelsoftware, heeft de Belgische software-ontwikkelaar J4S overgenomen. Daarmee zet CCV – na de eerdere overname van webwinkelaanbieder Biedmeer in maart 2014 – opnieuw een belangrijke stap in het realiseren van haar  ambitie om omni-channel oplossingen te bieden aan de Europese markt. Waar CCV voornamelijk betaaloplossingen voor fysieke winkels biedt, heeft J4S zich gespecialiseerd in softwareoplossingen voor internetbetalingen en klantkaartsystemen. Door  de overname wordt CCV ook een belangrijke Payment Service Provider.

Met de overname van J4S speelt CCV in op het voortdurend veranderende betaalgedrag van de consument. CCV gaat haar klanten een overzichtelijk portaal bieden, waarin niet alleen een webwinkeloplossing en betaaloplossingen een plek krijgen, maar waarmee ook kortingscoupons, cadeaukaarten en loyaltyprogramma’s beheerd kunnen worden. Met een dergelijke besturingstool kan de handelaar zijn producten en diensten via verschillende kanalen aanbieden en tegelijkertijd promotie en klantenbinding in die processen integreren. Kortom, de handelaar of retailer heeft in de toekomst één startpunt voor en één overzicht op alle commerciële activiteiten. Zo kan de focus steeds verder verschuiven van het beheren van de (analoge of digitale) winkel naar het verstevigen en verdiepen van de relatie met de klant.

Enny van de Velden, Managing Director van CCV Group, licht toe: “Het winkel- en betaallandschap verandert voortdurend en in hoog tempo. Zo wordt mobiel betalen steeds groter, zoals de recente aankondiging van ApplePay onderstreept. Wij streven er naar de steeds groter wordende complexiteit voor de merchant nog simpeler te maken. Met de overname van J4S heeft CCV de missende schakel in huis gehaald om de online verkoopketen compleet te maken. Daarmee kunnen wij een turn-key oplossing voor een geïntegreerde offline en online klantbenadering aanbieden. De zeer geavanceerde softwarespecialismen van J4S zijn voor CCV bovendien van grote waarde bij de doorontwikkeling van haar producten. Daarmee heeft CCV alle ingrediënten in huis om haar omni-channel ambitie te realiseren.”

Joury Gokel, general manager van J4S, vult aan: “Wij zijn enorm verheugd over deze overname. Door ons te koppelen aan een solide partner als CCV creëren we meer mogelijkheden om innovatieve oplossingen te bouwen en nieuwe betaaloplossingen binnen een omni-channel omgeving te ontwikkelen. Onze ambitie is om met onze technische expertise de visie van CCV rondom e- en m-commerce te versterken en in de praktijk te brengen. Zo kunnen wij de offline en online wereld bij elkaar brengen en uiteindelijk de ultieme winkelbeleving voor de consument creëren.”

De uitrol van de geïntegreerde offline en online oplossingen vindt plaats in het werkgebied van de gehele CCV Group en beslaat daarmee de Nederlandse, Belgische, Duitse en Zwitserse markt. De eerste nieuwe producten die voortkomen uit de samenwerking tussen CCV en J4S worden eind 2015 verwacht. Toegepaste productontwikkelingen voor huidige klanten van CCV worden al op korte termijn gerealiseerd.

Gerelateerde berichten...

X