Cegeka sluit contract met Attero voor IT-beheer

Afvalverwerker Attero besteedt het beheer van zijn gehele IT-infrastructuur uit aan Cegeka. De ICT-dienstverlener gaat werkplekdiensten verzorgen voor 600 werknemers en neemt het volledige beheer van de servers over. De hardware van Attero verhuist naar het datacenter van Cegeka. Op termijn wil Attero deze apparatuur afstoten en alle IT als een dienst afnemen. Attero had voorheen het beheer van zijn IT-infrastructuur uitbesteed aan T-Systems. Het contract heeft een looptijd van vijf jaar.

Cegeka gaat voor Attero de infrastructuur verzorgen in de vorm van Infrastructure-as-a-Service (IaaS) voor zowel de werkplekomgeving als voor de bedrijfsapplicaties. Het beheer van de bedrijfsapplicaties blijft vooralsnog bij de leveranciers van die applicaties, maar Attero zal dit beheer in de toekomst mogelijk bij Cegeka neerleggen, zodat er nog maar één aanspreekpunt is voor de IT. Cegeka verzorgt eveneens de ondersteuning voor de gehele organisatie, ook op locatie bij de verschillende Attero-vestigingen. Daarnaast krijgen de medewerkers via een self- serviceportal de mogelijkheid zelf wijzigingen door te voeren of verzoeken in te dienen.

Tinus van Noord, Vendor Manager bij Attero: ” Cegeka kwam uit vier kandidaten als beste naar voren: met standaarddiensten waar we graag op willen aansluiten, een processtructuur waar we goed op kunnen inhaken, technische kennis én oog voor onze wensen. Voor ons is innovatie erg belangrijk en we zijn altijd op zoek naar manieren om onze IT te vereenvoudigen. Cegeka heeft een duidelijke visie op innovatie die ons aanspreekt. We denken dat Cegeka goed bij onze organisatie past, het is een partner waar we mee kunnen sparren. Bovendien heeft Cegeka relevante ervaring in onze branche.”

Attero biedt overheden en bedrijven een duurzame oplossing voor hun afvalstromen. Ruim zevenhonderd medewerkers verwerken op 15 locaties het afval van ruim vijf miljoen Nederlanders. Daarnaast verwerkt Attero bedrijfsafval en is het de grootste verwerker van gft.

Jan Willem van den Bos, commercieel directeur Outsourcing van Cegeka: “We zijn de afgelopen jaren uitgegroeid tot een bekende speler in de sector energie en afvalverwerking, met goede referenties van klanten. Deze ervaring heeft gezorgd voor een korte doorlooptijd van dit traject en heeft bijgedragen aan een snelle selectie. We hebben laten zien dat we flexibel kunnen schakelen. Zo nemen we na de verhuizing van de hardware naar ons datacenter – de transfer – direct al de verantwoordelijkheid voor de huidige uitbestedingspraktijk over. Hierdoor blijft Attero verzekerd van adequate ondersteuning tijdens de overgang naar onze omgeving.”

De komende maanden vindt de transfer naar Cegeka plaats. Volgens planning moet deze eind dit jaar zijn afgerond. Vervolgens start de transitie van de huidige infrastructuur naar de eigen standaarden en systemen. Het opbouwen van deze nieuwe omgeving zal drie maanden in beslag nemen.

Gerelateerde berichten...

X