Cisco Advanced Malware Protection beschermt tegen geavanceerde dreigingen

Cisco komt met uitbreidingen voor zijn Advanced Malware Protection (AMP) oplossing en versterkt de beveiliging van het datacenter. Hiermee worden klanten beter beschermd tegen zero-day aanvallen en Advanced Persistent Threats (APT’s).

Cisco Advanced Malware Protection is de eerste oplossing die informatie over mogelijke dreigingen (‘Indications of Compromise’) uitwisselt tussen het netwerk en de daarmee verbonden endpoints. Dit betekent dat klanten voortdurend en op alle niveaus beschermd zijn tegen de meest geavanceerde dreigingen. Cisco AMP ondersteunt nu tevens Mac OS X en ook is er een nieuwe private cloud appliance. Verder versterkt Cisco de bescherming van datacenters en de cloud, met verbeteringen voor het Adaptive Security Appliance (ASA) firewall-platform. Hierbij gaat het om beveiligingsoplossingen die software-defined networking (SDN) en Application Centric Infrastructure (ACI) omgevingen ondersteunen.

“Organisaties hebben te maken met geavanceerde dreigingen die alle operaties plat kunnen leggen, nog voordat de meeste beveiligingstools ze kunnen detecteren. Er zijn complete oplossingen nodig die deze geavanceerde aanvallen continu detecteren en ze direct kunnen tegenhouden”, zegt Rik Chorus, Product Sales Specialist Security bij Cisco. “Dit soort dreigingen dringt het netwerk binnen via endpoints, via het datacenter en via de cloud. Daarom biedt Cisco oplossingen die niet alleen op bepaalde momenten – bijvoorbeeld wanneer een bestand het netwerk binnen komt – controleren en reageren op dreigingen, maar die voortdurend bescherming bieden. Daarbij kunnen we bestanden zelfs op een later moment opnieuw scannen, bijvoorbeeld wanneer er informatie over nieuwe dreigingen bekend is. We noemen dit ‘retrospective security’.”

Continue bescherming tegen geavanceerde malware
Cisco Advanced Malware Protection is onlangs door NSS Labs in de Security Value Map for Breach Detection Systems uitgroepen tot een van de beste oplossingen. Cisco AMP streeft anderen voorbij op het gebied van bescherming en kosteneffectiviteit. In tegenstelling tot oplossingen die malware alleen op bepaalde momenten detecteren, biedt AMP continue detectie en bescherming binnen het hele netwerk, inclusief de endpoints, mobiele toestellen, virtuele systemen en web en e-mail gateways.

Gerelateerde berichten...

X