Cisco maakt resultaten eerste kwartaal 2015 bekend

Cisco heeft de resultaten bekend gemaakt over het eerste kwartaal van boekjaar 2015, dat eindigde op 25 oktober 2014. In het eerste kwartaal heeft Cisco een omzet behaald van $12,2 miljard. De nettowinst (op basis van GAAP) bedroeg $1,8 miljard, ofwel $0,35 per aandeel. Op basis van non-GAAP was de nettowinst $2,8 miljard ofwel $0,54 per aandeel.

“Ik ben tevreden over de resultaten in het eerste kwartaal en we hebben de juiste strategie gekozen om innovatieve oplossingen te leveren die de volgende generatie IT en het Internet of Everything mogelijk maken. Dit was het sterkste eerste kwartaal in onze geschiedenis, in termen van omzet, non-GAAP winst en non-GAAP winst per aandeel”, zegt John Chambers, chairman en chief executive officer van Cisco. “We blijven vooruitgang boeken in ons streven om het nummer 1 IT-bedrijf ter wereld te worden. We bevinden ons nog steeds in een omgeving die in beweging is, maar we zien veelbelovende trends waar steden, overheden en scholen verder digitaliseren. Onze producten blijven voor positieve resultaten zorgen bij de bedrijven van onze klanten en maken productiviteit mogelijk door de combinatie samenwerking, mobiliteit, security en efficiency.”

Frank Calderoni, executive vice president en chief financial officer van Cisco heeft aangekondigd zijn positie met ingang van 1 januari 2015 neer te leggen. Cisco is voornemens om Kelly A. Kramer te benoemden als zijn opvolger. Zij is op dit moment senior vice president, Business Technology and Operations Finance van Cisco.

Overige financiële bijzonderheden

 • De cash flow uit de operaties bedroeg $2,5 miljard in het eerste kwartaal van boekjaar 2015, vergeleken met $3,6 miljard in het vierde kwartaal van boekjaar 2014, en vergeleken met $2,6 miljard in het eerste kwartaal van boekjaar 2014.
 • De waarde van contanten, contant-equivalenten en investeringen bedroegen $52,1 miljard aan het eind van het eerste kwartaal van boekjaar 2015, vergeleken met $52,1 miljard aan het eind van het vierde kwartaal van boekjaar 2014, en vergeleken met $48,2 miljard aan het eind van het eerste kwartaal van boekjaar 2014.
 • In het eerste kwartaal van boekjaar 2015 heeft Cisco een dividend in contanten uitgekeerd van $0,19 per aandeel, ofwel $973 miljoen.
 • Cisco heeft tijdens het eerste kwartaal van boekjaar 2015 ongeveer 41 miljoen aandelen teruggekocht in het kader van zijn programma voor het terugkopen van aandelen, tegen een gemiddelde prijs van $24,58 per aandeel, voor een totale waarde van $1,0 miljard. Per 25 oktober 2014 heeft Cisco in totaal 4,3 miljard aandelen teruggekocht en uit de handel genomen, tegen een gemiddelde prijs van $20,66 per aandeel, voor een totale waarde van ongeveer $89,5 miljard, sinds de start van het programma voor het terugkopen van aandelen. Het resterende bedrag dat is gereserveerd voor het terugkopen van aandelen bedroeg op 26 april 2014 ongeveer $7,5 miljard, zonder einddatum.

“We hadden een solide kwartaal met resultaten die overeenkwamen met onze verwachtingen”, zegt Frank Calderoni, executive vice president en chief financial officer van Cisco. “Onze sterke kasstroom, balans en ons commitment om kapitaal uit te keren aan onze aandeelhouders toont de kracht van onze financiële strategie.”

Internet of Everything

 • Cisco heeft nieuwe Cisco Connected Transportation Solutions aangekondigd die ontwikkeld zijn om forenzen een veiliger en productievere ervaring te bieden via het Internet of Everything (IoE).
 • Cisco en de Stad Berlijn hebben een IoE Innovation Center aangekondigd dat in Berlijn wordt gevestigd en zich richt op de maakindustrie, transport en logistiek.
 • In India gaat Cisco een volgende uitbreidingsfase in met de aankondiging van de ‘Cisco Smart City’ als een blauwdruk voor de toekomst van ‘smart and connected communities’ in India.
 • Cisco heeft nieuwe Connected Safety and Security oplossingen aangekondigd die intelligentie en analyse mogelijkheden toevoegen aan de kern tot de rand om steden en bedrijven te helpen beschermen.
 • Cisco heeft een uitbreiding aangekondigd van zijn ‘fog computing’ strategie met de tweede fase van zijn IOx-platform voor Internet of Things implementaties op industriële schaal.
 • In antwoord op de groeiende vraag naar IoE-vaardigheden heeft de Cisco Networking Academy het eerste wereldwijde IoE-curriculum aangekondigd.

Fast IT

 • Cisco heeft zijn opslag-netwerkportfolio verbreed in antwoord op de enorme datagroei binnen opslagnetwerken.
 • Cisco heeft innovaties aangekondigd voor het Unified Computing System en levert nu een breder en krachtiger portfolio van technologieën die klanten helpen om te profiteren van snel veranderende business- en IT-omgevingen.
 • Cisco introduceerde ASA met FirePOWER – de eerste op dreigingen gerichte next generation firewall.
 • Cisco heeft aangekondigd dat nog eens dertig bedrijven het Intercloud ecosysteem ondersteunen, waardoor het bereik van de wereldwijde Intercloud wordt uitgebreid met 250 extra datacenters in 50 landen.
 • Cisco heeft aangekondigd dat Shell het Cisco Secure Ops Solution in gebruik heeft genomen om de beveiliging op een hoger niveau te brengen door verbeteringen van de security en het risicomanagement en om de kosten te verlagen.
 • Cisco heeft zijn Videoscape Virtualized Video Processing-oplossing, de eerste volledig georkestreerde en gevirtualiseerde oplossing op de markt, uitgebreid om snellere, goedkopere schaling mogelijk te maken voor werknemers die met verschillende videoschermen werken.

Innovatie

 • Cisco en Red Hat hebben een nieuwe geïntegreerde infrastructuuroplossing voor OpenStack-gebaseerde cloud-implementaties aangekondigd.
 • Cisco heeft de acquisitie afgerond van Metacloud Inc. Het OpenStack-gebaseerde cloud-platform van Metacloud zal naar verwachting Cisco’s strategie om ’s werelds grootste wereldwijde Intercloud te bouwen versnellen.
 • Cisco heeft de acquisitie afgerond van Memoir Systems. Dit maakt betaalbaar, snel geheugen mogelijk voor Cisco’s huidige switch ASICs en het helpt de innovatie versnellen van deze ASICs die nodig zijn voor de volgende generatie IT.


Over Cisco
Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd leider in IT en helpt organisaties optimaal gebruik te maken van de kansen van morgen, door te laten zien wat er mogelijk is door zaken te verbinden die voorheen niet verbonden waren. Kijk voor het laatste nieuws op http://thenetwork.cisco.com. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com, www.cisco.nl en voor mobiele gebruikers via http://m.cisco.nl. Nieuws, achtergronden en foto’s vindt u op de EMEAR Network: http://ciscoemearnetwork.com of in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.

Gerelateerde berichten...

X