Citrix maakt met Microsoft flexibel werken makkelijker

Citrix Systems, Inc. (NASDAQ: CTXS) lanceert Citrix Desktop as a Service (DaaS) in de Microsoft Azure Marketplace. Dankzij de samenwerking met Microsoft kunnen bedrijven makkelijker dan ooit de oplossing van Citrix aanschaffen en inzetten om medewerkers een veilige en krachtige werkomgeving te bieden, waar ze zich ook bevinden.

“Citrix en Microsoft werken al lang samen om de toekomst van werk nu mogelijk te maken door de kracht van Microsoft Azure te combineren met de gebruiksvriendelijkheid, het beheergemak en de beveiligingsvoordelen van de digital workspace en virtualisatie-oplossingen van Citrix”, zegt Carisa Stringer, Vice President Product Marketing van Citrix.

Die samenwerking werpt zijn vruchten af. Uit een Forrester Total Economic Impact-rapport blijkt dat klanten die zowel Citrix DaaS als Microsoft Azure gebruiken, aanzienlijke zakelijke verbeteringen kunnen realiseren die onder de streep grote voordelen opleveren, zoals:

1 miljoen dollar besparing op bestaande on-premises IT-kosten
10 procent verbetering van IT-efficiëntie
33 procent minder helpdeskcalls over de desktop
53 procent minder tijd nodig bij het inwerken van medewerkers
Een return-on-investment (ROI) van 153 procent

Modernisering van IT

Citrix DaaS, voorheen bekend als Citrix Virtual Apps and Desktops Service, is een toonaangevende cloudservice die IT moderniseert en tegemoetkomt aan de behoeften van medewerkers die vanaf elke plek kunnen werken. De oplossing biedt een veilige, flexibele en makkelijke manier om snel apps of werkomgevingen vanuit elke cloud en elk datacenter beschikbaar te maken op elk apparaat wereldwijd.

Dankzij deze oplossing is voor klanten van Microsoft de toepassing van Windows- en Linux-desktops en -applicaties op alle apparaten veel eenvoudiger en verbetert het gebruik van belangrijke platforms als Windows 11 en Windows 10 multi-session.

De belangrijkste features:

  • High-definition HDX-technologie – Citrix HDX-technologie biedt geoptimaliseerde spraak- en videoprestaties op elk apparaat voor Teams, Skype en andere multimediatoepassingen en zorgt voor een interactieve ervaring ongeacht de internetverbinding of locatie.
  • Uitgebreide managementtools – Standaardtools stroomlijnen het beheer van images, de ontwikkeling van applicaties en operationele IT-taken zodat iedere medewerker een persoonlijke omgeving heeft waarbij zowel de Azure- als on-premises omgevingen vanuit een enkele interface kunnen worden beheerd.
  • Geïntegreerde analytics – Citrix analytics voor performance en beveiliging geven beheerders diepgaand inzicht in de prestaties van applicaties en in beveiligingsproblemen. Dat biedt hen de mogelijkheid om snel in te grijpen en de impact van issues te beperken.
  • Provisioning Services (PVS) – Dankzij streamingtechnologie voor software kunnen desktops en applicaties keer op keer in realtime worden geïmplementeerd vanuit een enkele, gedeelde ‘golden image’. IT kan honderden of duizenden virtuele machines vanuit de cloud in slechts enkele minuten streamen, wat het gebruik van cloud-hulpmiddelen optimaliseert en de flexibiliteit van IT verbetert.

Voordelen voor medewerkers

  • Verbeterde prestaties – De beheerfunctie van de Workspace-omgeving optimaliseert de gebruikersdichtheid en prestaties voor hoogwaardig gebruiksgemak.
  • Verbeterde beveiliging – App-beveiliging, dynamisch beheer van veiligheidsregels en het gebruik van watermerken beschermen data tegen kwaadwillenden of onbedoeld gegevensverlies.
  • Kostenefficiëntie – Dankzij de mogelijkheden voor automatisch schalen kunnen omgevingen snel naar wens worden op- of afgeschaald om aan de bedrijfsbehoeften te voldoen en de kosten in de hand te houden.

De beschikbaarheid van Citrix DaaS in de Azure Marketplace biedt klanten belangrijke voordelen:

De Azure consumption commitment benefit; selecte commerciële aanbiedingen op de marketplace dragen bij aan de Azure-verbruiksquota van een organisatie.
Vereenvoudigde inkoop en beheer, inclusief toegang tot Azure kostenbeheer.

Met de beschikbaarheid van Citrix Daas is het aanbod van Citrix-oplossingen in de Azure Marketplace verder toegenomen. Dat biedt klanten de mogelijkheid om snel en eenvoudig hun omgeving op te schalen in de cloud en zo grote stappen te zetten op weg naar de toekomst van werk.

Gerelateerde berichten...

X