CLS iMation lanceert GEMINI

Om de verwachtingen van klanten voor specificiteit te overtreffen, heeft CLS iMation, de CLS business unit die zich toelegt op intelligente oplossingen voor Logistieke Automatisering, een IVR-suite ontwikkeld die het idee van simulatie overstijgt: GEMINI. Het is de nieuwe softwaresuite voor het ontwerpen van intralogistieke oplossingen met echte toegevoegde waarde voor magazijn en productie, van concept tot oplevering.

De suite beschikt over een breed scala aan tools waarmee CLS iMation de klant gedurende het hele project kan volgen, van het eerste concept tot de levering van de installatie. Dankzij deze nieuwe oplossing legt de CLS business unit een directere lijn met de opdrachtgever, waardoor een duidelijker beeld ontstaat van de behoeften en effectiever aan de eisen kan worden voldaan.

GEMINI wordt een hulpmiddel waarmee CLS iMation in staat is om oplossingen te bestuderen, ontwerpen en configureren. Dit verhoogt de waarde van de ingrepen die in het productieproces worden verricht en beperkt de installatiekosten en -tijd tot een minimum.

GEMINI is opgesplitst in drie pakketten: GEMINI Solutions, GEMINI VR & GEMINI Commissioning:

Met GEMINI Solutions kan CLS iMation de oplossing simuleren die al wordt onderzocht. Met de tool kan de gebruiker handmatige bewerkingen én de handelingen die worden uitgevoerd door automatische machines modelleren. Dankzij de herhaalbaarheid van de simulaties en het enorme detailniveau vermindert GEMINI Solutions het investeringsrisico en helpt het de best mogelijke oplossing te identificeren door middel van diepgaande analyses van elke project-KPI.

GEMINI VR is een tool waarmee klanten periodiek informatie en gedetailleerde documentatie kunnen ontvangen over hoe hun project vordert. Bovendien kunnen klanten ook genieten van een meeslepende ervaring van het proces dat in hun fabriek actief zal zijn zodra de installatie van de oplossing is voltooid.

Ten slotte kan CLS iMation met GEMINI Commissioning de fabriekssimulatie laten communiceren met het eigen WMS of met dat van de klant. Dit minimaliseert de tijd die nodig is voor de installatie en vermindert het aantal en de omvang van de verbeteringen die anders na de levering van de installatie nog zouden moeten worden uitgevoerd. Zonder deze tool zou een geplande inbedrijfstellingsdatum in gevaar kunnen komen met vertragingen van dagen of zelfs weken.

Rino Melone, CLS’s Marketing & Product Manager zegt hierover: “Het CLS iMation-team heeft de nieuwe GEMINI-oplossing ontwikkeld om klanten in alle ontwerpfasen nauw te volgen, van het eerste onderzoek tot de oplevering. De suite stelt bedrijven in staat om zich intuïtief en onmiddellijk onder te dompelen in de realiteit van hun magazijn, terwijl ze nauwkeurig en realistisch worden begeleid naar de logistieke optimalisatie van het gekozen product. Zo kan CLS iMation de oplossingen op een nog strakker afgestemde manier bestuderen, ontwerpen en configureren, waardoor de waarde van deze activiteiten in de fabriek wordt verhoogd en zowel de installatietijd als de kosten worden geminimaliseerd. Dit heeft duidelijke voordelen voor de klant”.

Dankzij de GEMINI-suite hebben bedrijven een echte Digital Twin van hun logistieke proces, waardoor ze nieuwe configuraties kunnen blijven testen of verschillende operationele omstandigheden kunnen projecteren, zelfs nadat de installatie heeft plaatsgevonden.

Gerelateerde berichten...

X