Colt lanceert ‘Workspace as a Service’

Colt introduceert Workspace as a Service. Deze nieuwe dienst komt tegemoet aan de groeiende behoefte van werknemers om altijd en overal toegang te hebben tot bedrijfsapplicaties en gegevens, en vanaf alle mogelijke vaste en mobiele apparatuur.

ICT-afdelingen profiteren op hun beurt van vereenvoudigd onderhoud en integrale beveiliging van grootzakelijk niveau. De dienst van Colt is ontwikkeld voor grootzakelijke klanten en systeemintegratoren en staat garant voor een consistente gebruikerservaring op smartphones, tablets en pc’s. Colt biedt Workspace as a Service aan op basis van een eenvoudig prijsmodel waarbij de klant per gebruiker betaalt. ICT-afdelingen kunnen hierdoor de kosten inperken en het gebruik afstemmen op de veranderende bedrijfsbehoeften.

Werknemers in elk type organisatie verwachten op ieder gewenst moment toegang te hebben tot applicaties en bedrijfsgegevens. Hiervoor willen ze bovendien steeds vaker gebruikmaken van het apparaat van hun keuze. De behoefte aan mobiliteit en flexibiliteit die tot de dominante positie van de laptop heeft geleid, is nu vervangen door een vraag naar flexibiliteit en keuzevrijheid van werknemers wat betreft het gebruik van apparaten en besturingssystemen.

Volgens Forrester Research gebruikt twee derde (66%) van alle werknemers inmiddels twee of meer apparaten en werken zij vanaf meerdere locaties en maken ze gebruik van veel verschillende applicaties. Volgens Gartner verwacht 38 procent van alle bedrijven om tegen 2016 te zijn gestopt met het verstrekken van apparatuur aan werknemers. Desondanks beschikt slechts de helft van de ondervraagde bedrijven over een BYOD-beleid[3]. 94% van hen geeft aan dat de netwerkbeveiliging hun voornaamste zorg rond BYOD is.

ICT-afdelingen staan onder druk om een balans te vinden tussen enerzijds de vraag om toegang tot bedrijfs-applicaties en de groeiende verscheidenheid aan apparaten die daarvoor worden gebruikt, en anderzijds de noodzaak om de bedrijfsgegevens te beschermen en de kosten tot een minimum te beperken.

Hugo Harber, VP Portfolio & Strategy bij Colt: ” ICT-afdelingen gaan op een nieuwe manier om met automatisering voor eindgebruikers. Tien jaar geleden maakten we allemaal gebruik van standaardcomputers die eens in de drie jaar werden vervangen. Een team van ervaren onderhoudsmedewerkers droeg zorg voor het beheer. Tegenwoordig verwachten werknemers echter om vanaf verschillende apparaten toegang tot bedrijfssystemen te hebben, en bovendien vanaf de apparaten van hun keuze. De ICT-afdeling blijft echter verantwoordelijk voor de naleving van de richtlijnen op het gebied van gegevensbeheer, en moet ervoor zorgen dat bedrijfskritische systemen voortdurend toegankelijk blijven. Tegelijkertijd moeten ze de kosten tot een minimum beperken en rekening houden met de strategische bedrijfsdoelstellingen.”

De Workspace as a Service van Colt biedt werknemers een gebruiksvriendelijke Œwerkruimte, ongeacht de apparatuur die ze gebruiken. De dienst stelt de ICT-afdeling in staat om een gezonde balans te vinden tussen de behoeften van medewerkers en het naleven van de bedrijfsrichtlijnen. Belangrijke voordelen van Workspace as a Service zijn onder meer:

Ondersteuning voor BYOD en mobiel personeel
• De dienst biedt werknemers een gebruiksvriendelijke en op interne beleidsregels gebaseerde werkruimte die hen vanaf hun smartphones, tablets en computers toegang biedt tot alle benodigde applicaties en bedrijfsgegevens
• Elke gebruiker krijgt de beschikking over zijn of haar eigen werkruimte. Dit waarborgt een veilige toegang tot bedrijfsgegevens en ­middelen, ongeacht het tijdstip, de locatie of het gebruikte apparaat.

Vereenvoudiging van beheer en ondersteuning
• ICT-afdelingen kunnen eenvoudiger en simultaan upgrades uitvoeren voor verschillende systemen en in meerdere landen, zonder nadelige gevolgen voor de ervaring van eindgebruikers
• Reduceert de kosten van de helpdesk, het gebruik en het beheer.

Verbeterde beveiliging en compliance
• Beschermt bedrijfsgegevens en -activa
• Voorkomt dat gebruikers ongeautoriseerde apparaten gebruiken in de zakelijke omgeving
• Stelt werknemers in staat om op een veilige manier samen te werken met klanten
• Biedt systemen en audit-trails ter ondersteuning van het BYOD-beleid

Een dienst die optimaal aansluit op de zakelijke behoeften en gebruikerservaring
• De uitgebreide evaluatie- en ontwerpbenadering aanpak van Colt staat garant voor een grondig begrip van de wensen en behoeften van elke klant.
Op basis hiervan ontwikkelt het een gebruiks- en applicatieprofiel dat elke gebruiker een optimale netwerk-, computer- en opslagconfiguratie biedt. Dit waarborgt een succesvolle implementatie van Workspace as a Service binnen de hele organisatie.
• De mogelijkheid om proof of concepts te ontwikkelen en toe te passen, zodat de directie en de ICT-afdeling in de praktijk kunnen ondervinden hoe de dienst de ervaring van eindgebruikers verbetert.

“De nieuwe dienst van Colt biedt CIO¹s de vrijheid zich te concentreren op de bedrijfsdoelstellingen in plaats van het beheer van technologie “, aldus Harber. “Workspace as a Service biedt flexibiliteit en waarborgt voortdurende toegang. De dienst is uiterst schaalbaar en biedt een prijsmodel per gebruiker, zodat klanten de kosten kunnen controleren en reduceren en eenvoudig kunnen uitbreiden of terugschalen.

“We hebben voor de ontwikkeling van deze dienst een beroep gedaan op onze ervaring met het leveren van VDI-diensten, zowel intern bij Colt, waar inmiddels meer dan 2.000 VDI-gebruikers actief zijn, als bij klanten zoals de gemeenteraad van Hammersmith & Fulham. We hebben onze flexibele Workspace as a Service ontwikkeld op basis van de VMware Horizon-suite. De dienst maakt een einde aan de commerciële, technologische en service-gerelateerde hindernissen die veel bedrijven ervan hebben weerhouden om over te stappen op het huidige aanbod van Workspaces-as-a-Service en Desktops-as-a-Service. Colt beschikt over een omvangrijk netwerk en een groot aantal Europese datacenters. Dit stelt ons in staat om klanten te ondersteunen met een keur aan hostinglocaties, voortdurende beschikbaarheid en verbindingen met beperkte netwerkvertraging. Dit staat garant voor optimale prestaties van hun werkplekoplossing”.

Workspace as a Service van Colt maakt deel uit van de Optimum Services van Colt, een aanbod van ICT-, netwerk- en communicatiediensten die speciaal voor zakelijke klanten zijn ontwikkeld. Deze diensten onderscheiden zich door een combinatie van netwerkbereik, geïntegreerde technologie, service management en zakelijke flexibiliteit.

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten...

X