Commvault versimpelt en automatiseert cloudbescherming

Commvault, leider in intelligente datadiensten voor on premise-, cloud- en SaaS-omgevingen, maakt vandaag bekend dat het de bescherming voor Kubernetes-workloads, inclusief volledig geautomatiseerd beheer, replicatie, migratie en beveiligingsverbeteringen, heeft uitbreid naar zijn gehele portfolio. De nieuwe functies, geleverd via de Commvault Complete™ Data Protection en Metallic® reeks, bieden klanten eenvoudig beheer en bedrijfsbrede bescherming voor hybride, multi-cloud omgevingen.

Bedrijven doen steeds vaker een beroep op Kubernetes voor de modernisering van hun IT-omgevingen. Hiermee kunnen ze ook sneller applicaties overzetten naar de cloud. Volgens Gartner zal 85% van alle ondernemingen wereldwijd in 2025 gecontaineriseerde applicaties gebruiken binnen hun productieomgeving[1].

Door Kubernetes-bescherming in zijn portfolio te integreren helpt Commvault bedrijven verder te innoveren. De nieuwste Kubernetes databescherming verbeteringen zijn:

  • Een complete cloud-native bescherming van het gehele ecosysteem rond Kubernetes, inclusief complete clusters en namespaces en bescherming van ETCD- en SSL-certificaten
  • Snellere en eenvoudigere testprocessen voor developers en taken op het gebied van levenscyclusbeheer dankzij naadloze migraties van Kubernetes-applicaties tussen clusters, distributies, versies en storage-omgevingen
  • Kostenefficiënte disaster recovery dankzij de mogelijkheid om bedrijfskritische applicaties op een externe locatie onder te brengen voor on demand herstel, zonder de noodzaak om een infrastructuur langdurig in stand te houden.

“Met behulp van het platform van Commvault kunnen we proactief risico’s monitoren en wegen, cyberdreigingen voor het bedrijf beperken en alle workloads, inclusief Kubernetes, in multi-clouds beschermen. Daardoor valt onze OPEX tot 40% lager uit dan bij de vorige oplossingen”, aldus Bruno Bianchini, Head of Infrastructure & Technological Services – Global Digital Solutions, ENEL. “Commvault bleek de meest effectieve oplossing te zijn om onze groeistrategie te ondersteunen en digitale transformatie voort te zetten zonder de productiviteit en klantenservice te verstoren.”

Commvault wordt in het 2022 Radar report for Kubernetes Data Protection van GigaOm genoemd als ‘leader’ en ‘outperformer’. Het Metallic portfolio is de enige Data Management as a Service (DMaaS) oplossing die voldoet aan de FedRAMP Ready High-standaard van de Amerikaanse overheid. Daarmee springt Commvault in een belangrijk gat in de markt. In samenwerking met NetApp voorziet Commvault met Metallic Government Cloud de Amerikaanse federale overheid van hoognodige Kubernetes databescherming.

“Ik ben echt enthousiast over de aankondigingen van Commvault dat zij hun oplossingen voor databeheer naar Kubernetes brengen”, zegt Nigel Poulton, Kubernetes-auteur, -trainer en -evangelist. “Ik hou me al jarenlang met Kubernetes bezig en het is inspirerend om te zien dat gevestigde partijen daar serieus mee bezig zijn. Dit is van cruciaal belang voor sectoren zoals de bancaire wereld en gezondheidszorg, waar het volledige spectrum van beschermingsmechanismen aanwezig moet zijn voordat organisaties nieuwe workloads binnen hun IT-omgeving kunnen inzetten.”

Voor meer informatie over de oplossingen van Commvault voor Kubernetes, kun je je aanmelden voor het evenement Commvault Connections op 3 november aanstaande. Nigel Poulton zal een lezing houden over de veelzijdige ondersteuning voor Kubernetes in de oplossingen van Commvault. Meld je nu aan voor de sessie “Is Kubernetes Cloud-Native Data Protection the Next Frontier?”

Gerelateerde berichten...