cPacket en ICT Spirit gaan strategisch partnerschip aan

De Amerikaanse fabrikant van intelligente dataverkeer controlesystemen cPacket en de Nederlandse Cloud Service Provider ICT Spirit gaan een strategisch partnerschip aan. ICT Spirit is nu voor Nederland de partner voor levering en implementatie van de inspectieoplossingen voor overheid, financiële sector, telecom providers en grote datacenters.

Ruben Savazzi, Business Development Manager van cPacket Networks: ‘In Noord Amerika hebben wij met onze unieke oplossing voor inspectie en monitoring van dataverkeer op netwerken al vele grote klanten mogen noteren. Europa is nu aan de beurt. In de gesprekken met ICT Spirit bleek al snel dat wij niet alleen hetzelfde denken over de belangrijkheid van betrouwbaar netwerkverkeer maar tegelijk dezelfde markt bedienen. Zeker bij de toenemende populariteit van de verschillende vormen van Cloud Computing is de optelsom dan snel gemaakt.’

Bijzonder cPacket
Grote datacenters, landelijke overheid, zorginstellingen, banken en telecom providers hebben ruime keuze uit monitoring switches voor hun netwerk. cPacket Networks echter steekt qua kwaliteit, mogelijkheden en gebruiksgemak daar met kop en schouders bovenuit. ‘Wat onze oplossing bijzonder maakt zijn de intelligente poorten. Wij gebruiken niet uitsluitend software voor inspectie van datapakketten maar zetten en een in eigen beheer ontworpen en geproduceerde algoritme microchip in waardoor de cPacket oplossingen op volledige datasnelheid elke bit in elk datapakket kunnen inspecteren en waar nodig automatisch actie laten ondernemen’, aldus Ruben Savazzi. Daarnaast werkt een cPacket appliance niet direct op de datalijn maar via een passief optisch parallel circuit naast de datalijn. Dit betekent dat de cPacket oplossing niet bedreigend is voor zowel het dataverkeer als de organisatie die de oplossing toepast. De data monitoring oplossing van cPacket kijkt dus op volledige snelheid naar een exacte kopie van de inkomende en uitgaande data op kritieke punten in het netwerk.

Weten wat op je netwerk gebeurt
Jan Swaters, technische directeur bij ICT Spirit: ‘Met de opkomst van publieke cloud, private cloud, hosting en hybride cloud oplossingen zien wij dat dataverkeer steeds kritischer wordt. Immers, zonder dat dataverkeer geen online services. Alleen al om die reden is het belangrijk dat gebruikers van cloud services en datacenters weten wat er op hun netwerk gebeurt. Nog belangrijker, waarom dat gebeurt.’ Volgens Ruben Savazzi zijn er drie goede redenen waarom een cPacket oplossing de juiste keuze is:
•            Awareness; als beheerder van een datacenter wil je natuurlijk weten wat er op je netwerk plaatsvindt;
•            Proactive alerts: op basis van zelf gedefinieerde KPI’s en de managementview van de beheersoftware krijg je direct de juiste informatie;
•            Drill down; via de beheersoftware kun je direct ‘dieper doorklikken’ tot aan de juiste informatie op lokaal niveau.

‘Je wilt meten en weten hoe je netwerk presteert, real-time en proactief. Klanten willen vandaag de dag geen analyse op basis van gemiddelden over een paar uur van de dag ervoor. Dan loopt je achter de feiten aan’, gaat Jan Swaters verder. ‘Met de cPacket oplossing heeft de klant dat inzicht. Zelfs als er een piek in het dataverkeer van slechts enkele microseconden is kun je met een directe drill down kijken waar die piek vandaan komt, wat de oorzaak is en daar gepaste maatregelen op nemen.’

Live Demo
De cPacket data-inspectie apparaten installeer je op diverse kritische punten in je netwerk, desgewenst op verschillende locaties in verschillende datacenters in verschillende landen of werelddelen. Via de beheersoftware is de volledige en samenwerkende oplossing te beheren en kunnen gebruikers centraal acties ondernemen. Bart Brevink, Technisch Consultant bij ICT SPirit: ‘Wij kunnen deze oplossing met al haar bijzonderheden in een live demo laten zien. Wij hebben een cPacket Networks oplossing geïmplementeerd in het datacenter waar wij onze eigen cloud services hosten en wij hebben toegang tot de cPacket oplossing in Amerika voor live demo’s’.

De strategische samenwerking tussen cPacket Networks en ICT Spirit omvat naast de live demonstraties onder andere technische kennis, gecertificeerde engineers, verkooprechten en onderhoudsmogelijkheden. Volgens Ruben Savazzi en Jan Swaters is de samenwerking niet alleen strategisch en professioneel, maar klikken de organisaties en dat is wel zo prettig om cPacket vaste bodem in Nederland te geven.

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten...

X