Cumulus Networks nieuwe technology partner van DHPA

Cumulus Networks, aanbieder van netwerksoftware voor het open, moderne datacenter, is sinds september technology partner van de brancheorganisatie voor marktleidende cloud- en hostingproviders, DHPA.

Cumulus Networks is leidend in het bouwen van open-, moderne en schaalbare datacenternetwerken.

 

Gezamenlijk innoveren

Robby van Roosmalen, Sales Lead bij Cumulus, ziet veel voordelen in het nieuwe partnership. “Het partnership met DHPA biedt ons de mogelijkheid om gezamenlijk met de Nederlandse hosting- en cloudproviders te innoveren. De diensten van Cumulus Networks sluiten naadloos aan het op software defined datacenter en helpt zo service providers om zich voor te bereiden op de nabije toekomst.”

Cumulus Networks loopt met zijn Linux Network Operating System voorop in “Open Networking” en verschuift daarmee het accent dat nu vaak nog ligt op gesloten/proprietary benaderingen binnen datacenternetwerken. Het splitsen van het netwerkbesturingssysteem van hardware switches beëindigd vendor lock-in aldus Cumulus. Zo kan het bedrijf ondersteuning bieden voor meer dan 100 switch platformen van A-merk fabrikanten als DellEMC, HPE, Mellanox, Edgecore, Supermicro en Lenovo.

Van Roosmalen wijst op nog een belangrijk voordeel: “Dankzij onze benadering van netwerken kunnen datacenternetwerken op eenzelfde manier kunnen worden ingericht als Linux-servers. Dezelfde tools voor beheer, monitoring en automation worden gebruikt doordat slim gebruik wordt gemaakt van bestaande Linux-componenten. Dat geeft zowel gebruiksgemak als grip op het netwerk.”

 

Web-scale networking

Ook Ruud Alaerds, directeur van DHPA, ziet belangrijke pluspunten in flexibele, software gedreven en vendor-neutrale netwerken voor DHPA-deelnemers. “Onafhankelijkheid en flexibiliteit zijn twee belangrijke randvoorwaarden voor moderne netwerkinfrastructuren bij service providers.

Vendor lock-in is eigenlijk nooit wenselijk en ook steeds minder van deze tijd. Cumulus is in dit opzicht een interessante partij die het voor service providers mogelijk maakt om hun datacenternetwerken te laten werken zoals Google en Facebook al jaren doen – sterk geautomatiseerd, flexibel en efficiënt, zonder lange ontwikkeltijden of dure, gespecialiseerde hardware.

Dit ‘web-scale networking’, zoals Gartner dat noemt, zal naar verwachting steeds belangrijker worden voor service providers vanwege de schaalbaarheid en modulariteit die dit soort netwerken kenmerkt. Cumulus Networks is daarom een zeer geschikte partner voor DHPA.”

Gerelateerde berichten...

X