Cyberoam breidt uit met CR10wiNG wireless security

Netwerksecurityspecialist Cyberoam, onderdeel van Sophos, heeft de CR10wiNG gelanceerd, naar eigen zeggen de snelste en voordeligste UTM appliance met ingebouwde Wi-Fi mogelijkheden. De toepassing speciaal geschikt voor (thuis)kantoren en bijkantoren van grotere ondernemingen met tussen de ca. 1 en 15 gebruikers.

De CR10wiNG ondersteunt 802.11 n/b/g standaards en tot maximaal acht virtuele access points, en levert UTM-beveiligingsopties via WLAN om beveiliging op enterprise-niveau te bieden en te voldoen aan de eisen op het gebied van mobiliteit in deze marktgebieden. De Cyberoam CR10wiNG levert hoge prestaties met een firewall throughputsnelheid van 400Mbps en een UTM throughput van 60Mbps.

Draadloze netwerken in organisaties vormen een groot risico voor informatiebeveiliging vanwege het ontbreken van mogelijkheden om (gast)gebruikers te traceren in het netwerk. Ook het ontbreken van een beveiligingsfunctionaris en financiële armslag maken het voor kleine kantoren en nevenvestigingen lastig om afdoende, kosteneffectieve en eenvoudig te beheren beveiligingsoplossingen te vinden die tegemoet komen aan de eisen van mobiliteit, beveiligde toegang op afstand en beveiligde Wi-Fi voor gastgebruikers.

De CR10wiNG is gebaseerd op de gepatenteerde Layer 8 technologie van Cyberoamen stelt IT-beheerders in staat om op gebruikersidentiteit gebaseerde security policies toe te passen om zo zicht te houden op de activiteiten van (gast)gebruikers. CR10wiNG ondersteunt meerdere virtuele access points, die zorgen voor van elkaar gescheiden netwerken binnen dezelfde fysieke omgeving  voor afzonderlijke teams, zoals sales, marketing, gastgebruikers etc.  Daarmee wordt beveiligde authenticatie mogelijk en kunnen kwaadwillenden buiten de deur worden gehouden.

Cyberoam CR10wiNG is gebaseerd op hetzelfde CyberoamOS waarop andere high-end Next Generation UTM appliances van Cyberoam draaien. CR10wiNG kan centraal worden beheerd via de Cyberoam Central Console (CCC) en Cyberoam’s on-Cloud Management Service en is compatibel met iView, Cyberoam’s Open Source log- en rapportageoplossing.

Cyberoam Technologies, onderdeel van Sophos, is een wereldwijde leverancier van Network Security appliances die organisaties voorzien van toekomstgerichte beveiligingsoplossingen voor zowel fysieke als virtuele netwerken met Next-Generation Firewalls (NGFW’s) en Unified Threat Management (UTM) appliances.

De virtuele en harwarematige Cyberoam Central Console appliances zorgen voor gecentraliseerd beveiligingsmanagement in organisaties, waarbij Cyberoam iView op basis van intelligente registratie unieke en uitgebreide rapportage mogelijk maakt. Cyberoam is geaccrediteerd bij diverse wereldwijde prestigieuze standaardinstituten en beschikt over certificeringen zoals EAL4+, CheckMark UTM Level 5, ICSA Labs en IPv6 Gold en is lid van het Virtual Private Network Consortium.

Gerelateerde berichten...

X