Dassault Systèmes rapporteert acht procent omzetgroei uit nieuwe softwarelicenties

3D-experience specialist Dassault Systèmes heeft de resultaten over het eerste kwartaal van 2014 bekendgemaakt. De totale omzet groeide 9 procent, in vergelijking met het eerste kwartaal van 2013, naar € 502,3 miljoen. Die groei komt door 8 procent hogere omzet uit de verkoop van nieuwe softwarelicenties en 40 procent meer omzet uit services en andere inkomsten (IFRS en percentages gebaseerd op constante valuta). Regionaal gezien groeiden zowel Amerika als Europa met 8 procent en Azië met 13 procent.

Industry Solutions Experiences strategie
Bernard Charlès, President en Chief Executive Officer van Dassault Systèmes, licht toe: “Gedurende 2014 ligt het accent op het vergroten van de toegevoegde waarde van onze oplossingen voor klanten, met zowel het 3DEXPERIENCE-platform als onze Industry Solutions Experiences strategie. Het wordt steeds duidelijker dat onze oplossingen voor klanten kritisch zijn om innovatieve producten te ontwikkelen en experiences die ze helpen te groeien. Het groeimomentum van de V6-architectuur heeft zich doorgezet, met als resultaat meer klanten die daar in het afgelopen kwartaal succesvol naar zijn gemigreerd. Waaronder toonaangevende bedrijven in de automobielindustrie, high-tech, life sciences en markt voor consumentenproducten en retail. Momenteel werkt ons wereldwijde directe verkoopteam aan het repliceren van die successen en het sneller ontwikkelen van nieuwe markten via het indirecte partnerkanaal”.

Afronding Accelrys overname
“De voor Dassault Systèmes essentiële Accelrys-overname verloopt volgens planning”, vervolgt Charlès. “Die combineert onze software en integratiekennis met betrekking tot PLM en 3DEXPERIENCES, met de Accelrys competenties op het gebied van moleculaire chemie en het managen van wetenschappelijke innovaties. Met deze perfect op elkaar aansluitende bedrijven kunnen wij onze gemeenschappelijke visie en roadmap sneller realiseren. Tijdens de afronding van die overname zijn wij samen al bezig om de introductie van onze eerste bio-intelligente oplossing voor te bereiden, die binnenkort op de markt komt. Verder zijn wij ook bezig om onze oplossing voor de farmacie en andere industrieën die met recepten werken, uit te breiden en voor groeimarkten als de high-tech industrie”.

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten...

X