DATPROF lanceert vernieuwd test data portaal

DATPROF heeft een vernieuwd test data portaal (DATPROF Runtime 4) ontwikkeld waarmee softwaretesters eenvoudig toegang hebben tot hun eigen (geanonimiseerde) test data set. Met één klik op de knop ververst een tester nu zijn of haar eigen dataset.

Ook kan dit proces eenvoudig in een bestaande CI/CD pipeline worden geïntegreerd om verversingen geautomatiseerd af te trappen. Hiermee wordt veel tijd en geld bespaard binnen softwareontwikkelingsteams.

Voor de ontwikkeling van nieuwe systemen of applicaties is test data nodig om te verifiëren of een nieuwe applicatie naar behoren werkt in productie. De beschikbaarheid van goede test data is voor veel organisaties een grote uitdaging: 1)

Veel productiedata bevat privacygevoelige informatie die niet gebruikt mag worden voor testdoeleinden, 2) De omvang van de databases maakt het lastig om zomaar overal kopieën neer te zetten en 3) De tijd tussen de aanvraag en de oplevering van een ververste test data set kan oplopen van dagen tot zelfs weken. Het werd dus hoog tijd voor een self-service test data portal waarmee testers zelf eenvoudig hun eigen (geanonimiseerde) dataset kunnen verversen.

DATPROF Runtime is op zichzelf geen nieuw product. Wat wel nieuw is, is de zeer gebruiksvriendelijke user interface. “We zagen dat de functionaliteiten niet optimaal werden benut door onze huidige klanten, dus die hebben we gebruiksvriendelijker gemaakt. Maar we hebben ook nieuwe functionaliteiten toegevoegd zodat het voor testers nog makkelijker wordt om hun eigen dataset te verversen,” aldus Bert Nienhuis, Chief Product Officer. Met de volledige DATPROF suite (inclusief DATPROF Privacy en DATPROF Subset) wordt het beheren, verversen, anonimiseren en subsetten van test data nog verder vereenvoudigd.

Wil je het vernieuwde test data portaal in actie zien? Registreer je dan gratis voor het webinar ‘Test Data Deployment through a self-service portal’ op dinsdag 26 oktober. Aanmelden kan via deze link.

Gerelateerde berichten...

X